Pääkirjoitus: Uudella johtajalla vankka tuki

Kunnanvaltuusto valitsi maanantaina yksimielisesti Kangasniemen uudeksi johtajaksi Kimmo Kainulaisen, joka nykyisellään johtaa Savitaipaleen kuntaa. Yksimielisyyttä korostivat ne runsaat positiiviset arviot,

Kalevi Tiitinen

Kunnanvaltuusto valitsi maanantaina yksimielisesti Kangasniemen uudeksi johtajaksi Kimmo Kainulaisen, joka nykyisellään johtaa Savitaipaleen kuntaa. Yksimielisyyttä korostivat ne runsaat positiiviset arviot, joita valtuutetut puheenvuoroissaan uudesta johtajasta esittivät. Hänen koulutustaan, kokemustaan, yhteistyökykyään, yrittäjäystävällisyyttään ja vuorovaikutustaitojaan kehuttiin vuolaasti.

Kunnanjohtajan hakuilmoituksessa korostettiin elinkeinopoliittista osaamista. Savitaipaleelta kuuluneiden kommenttien perusteella sitä Kainulaiselta löytyy. Hän on tehnyt hyvää yhteistyötä yrittäjien ja yrittäjäjärjestön kanssa. Sama linja jatkunee myös Kangasniemellä.

Uudelta kunnanjohtajalta odotetaan nyt myös vahvaa näkemystä siitä, miten Kangasniemi voisi parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntää muuttuneen yhteiskunnallisen tilanteen. Monipaikkaisuus, etätyöt ja kesäasukkaat ovat mahtava potentiaali, joka voi realisoitua entistä paremmaksi tulevaisuudeksi. Pelkällä odottelulla parempi tulevaisuus ei syliin tule. Tilanne vaatii uusia ideoita ja määrätietoista työtä.

Valtuuston puheenjohtaja Tommi Vehmala käytti valtuustossa tärkeän puheenvuoron. Hän toivotti Kainulaisen lämpimästi tervetulleeksi ja muistutti samalla, että kunnanjohtaja ei ole ihmeidentekijä, joka yksin muuttaa kaiken.

– Meidän valtuutettujen, yrittäjien ja kuntalaisten pitää olla myös mukana toimimassa yhteistyössä kunnanjohtajan kanssa tämän paikkakunnan parhaaksi, vetosi Vehmala.

Vehmalan sanat ovat viisaita. Hyvä tulevaisuus rakennetaan yhdessä.

Kommentoi