0

Pääkirjoitus: Voisiko hallintosäännön käsittelyä lykätä?

Hallintosäännön uudistuksen valmistelu näyttää tuottavan suuria vaikeuksia. Joulukuussa kunnanhallitus palautti hallintosäännön takaisin valmisteluun. Tämän vuoden puolella asiaa on käsitelty sekä valtuustoseminaarissa että maanantaina kunnanhallituksessa. Monien valtuutettujen ja hallituksen jäsenten vaatimus on ollut, että hallintosäännön kustannusvaikutukset ja perustelut avattaisiin valmistelussa paremmin. Koska toivottuja muutoksia ja selvityksiä ei ole tehty, päätyi kunnanhallitus palauttamaan asian valmisteluun nyt jo toisen kerran.
Ehdotettu hallintosääntö muuttaisi joitakin nykyisiä virkanimikkeitä. Nimikemuutokset näkyisivät myös työntekijöiden palkkapusseissa. Kuntatyönantajien palkkatilastojen mukaan esimerkiksi hallintopäällikön tittelin muuttaminen hallintojohtajaksi kasvattaisi kuukausipalkkaa runsaalla tuhannella eurolla. Siirto rakennusmestarista kunnaninsinööriksi nostaisi kuukausipalkkaa noin 900 eurolla.
On kovin outoa, että päätettäväksi tuodaan asioita, joiden perusteita ja kustannusvaikutuksia ei haluta avata. Siksi onkin hyvä, että hallituksen jäsenet nyt pitävät tiukasti kiinni läpinäkyvän päätöksenteon periaatteista.
Kangasniemellä ollaan tilanteessa, jossa uuden kunnanjohtajan valintaprosessi on juuri käynnistymässä. Olisiko parempi, että hallintosäännön uudistuksen kanssa odoteltaisiin uuden johtajan valintaa? Uusi johtaja voisi hyvinkin haluta päästä vaikuttamaan hallinnon tuleviin rakenteisiin.

 

2 kommenttia aiheesta “Pääkirjoitus: Voisiko hallintosäännön käsittelyä lykätä?

  • 28.1.2021 at 11:13
    Permalink

    Hyvä ja asiaa oleva pääkirjoitus. Ei luulisi olevan kunnalla varaa tällaisiin muutoksiin, jotka lisää kustannuksia. Hakekoot ko.henkilöt muualle töihin, jos ei nykyinen virka kelpaa. Kiitos vastustajille ja kunnanjohtajan esitykselle ei. Ei huonoja päätöksiä kannata tehdä ennen pois jäämistä.

  • 29.1.2021 at 09:26
    Permalink

    Olen tällä valtuustokaudella törmännyt jatkuvasti huonosti valmistettuihin asioihin. Tämän lisäksi on erittäin huolestuttavaa, että vain pieni osa valtuutetuista edes lukee asiakirjoja tai niiden liitteitä. Kunnassa kaivataan ryhtiliikettä ja luottamustehtävässä toimivien on jokaisen mietittävä, miksi ovat tehtävissä, jotka eivät kiinnosta lainkaan. No viime kädessä vastuu on äänestäjien, he päättävät ketkä toimivat valtuustoissa.

Comments are closed.