Sähkönsiirtoyhtiö seuraa tilannetta ja pitää yllä valmiutta – vikojen arvioidaan jatkuvan

Sähkönsiirtoyhtiö Järvi-Suomen Energian mukaan viimeisimmän säätiedon mukaan pahimmat lumikertymät eivät yllä yhtiön sähköverkon alueelle asti , vaan jäävät Lounais-Suomeen. Järvi-Suomen

Sähkölinjoille on taipuneet ja katkeillut puut ovat aiheuttaneet sähkökatkoja.

KNKL

Sähkönsiirtoyhtiö Järvi-Suomen Energian mukaan viimeisimmän säätiedon mukaan pahimmat lumikertymät eivät yllä yhtiön sähköverkon alueelle asti , vaan jäävät Lounais-Suomeen. Järvi-Suomen alueelle luvataan noin 15m/s tuulta ja pakkaslunta. Sähköyhtiön arvion mukaan ennestään puissa olevat jäätyneet lumikertymät yhdistettynä kovaan tuuleen tulevat kyllä teettämään vikoja, mutta toistaiseksi tilanne ei näytä kovin pahalta Järvi-Suomen osalta. Yhtiön alueella oli tänään kello 13 aikaan noin 500 sähkötöntä taloutta, ja sen asentajat ovat töissä tuon luvun laskemiseksi. Säärintaman muutoksia seurataan yhtiössä tarkkaan ja valmiutta pidetään yllä. Järvi-Suomen Energia kumppaneineen on nostanut tänään valmiustasoaan keltaiselle, joka tarkoittaa sitä, että asentajien ja valvomohenkilökunnan varallaoloa lisätään ja helikoptereita varataan käytettäväksi lentotarkistukseen ja kopterisahaukseen. Yhtiön pyrkimyksenä korjata ilmaantuvat viat mahdollisimman sutjakkaasti.

Sään aiheuttamat sähköviat ovat vaivanneet Kangasniemellä koko viikonlopun ajan. Sähköt ovat katkeilleet pitemmiksi tai lyhyemmiksi ajoiksi eri puolilla pitäjää. Esimerkiksi sunnuntai-iltana pelastuslaitos sai hälytyksen vahingontorjuntaan Sydänmaalle, jossa 20 kilovoltin sähkölinjan johto oli pudonnut katketen maahan ja aiheuttanut pienen maastopalon lumen keskelle. Pelastuslaitoksen yksikkö merkitsi vaara-alueen ennen korjaajien paikalletuloa.

Kommentoi