0

Yksinyrittäjille suunnattu koulutus alkaa Esedulla

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulla lokakuussa käynnistyvän, yksinyrittäjille suunnatun koulutuksen tarkoituksena on edistää yrittäjien verkostoitumista sekä vahvistaa yrittäjien liiketoimintaosaamista. Koulutuksessa käsitellään yrittämisen keskeisiä asioita yksinyrittäjän näkökulmasta ja luodaan uusia kumppanuuksia muiden toimijoiden kanssa, kertoo ammattiopisto tiedotteessa. 
Opintojensa aikana opiskelija suorittaa Yrittäjän ammattitutkinnon tai tutkinnon osia Yrittäjän ammattitutkinnosta, Johtamisen erikoisammattitutkinnosta tai Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnosta sekä samalla osaamistaan kehittäen.
Koulutus sisältää kerran kuukaudessa yhden teemoitetun lähiopetuspäivän, joissa opetusmetodit vaihtelevat keskustelevista luennoista vertais-puheenvuoroihin ja workshoppeihin. Teemoina ovat esimerkiksi verkostoyrittäjyys sekä tuotteistaminen ja myynti. Viimeinen lähiopetuspäivä on helmikuun 2021 lopussa.
Lisäksi koulutus sisältää itsenäisiä kehittämistehtäviä ja verkko-opintoja. Verkko-opinnoissa käydään läpi liiketoimintaa sekä opiskellaan lisää mm. kannattavuudesta, hinnoittelusta ja markkinoinnista.
Koulutuksen keskeisinä tekijöinä ovat myös mentorit, jotka toimivat verkostovetureina, sparraajina ja opiskelijoiden tukena koulutuksen aikana. Hakeutuminen opintoihin tulee tehdä 23.10.2020 mennessä Esedun www-sivuilla.