0

Vesijohtoverkossa ollut vakava vuoto on suljettu – ihmisiä kehotetaan edelleen säästämään vettä

Kunnan vesijohtoverkostossa havaittiin yöllä vakava vuoto, joka uhkasi tyhjentää vesitornin. Vuodon havaitsi vesihuoltolaitoksen päivystäjä, kun vesitornin alarajasta tuli hälytys.  Etelä-Savon pelastuslaitos hälytettiin avustamaan vesihuoltolaitosta vuotokohdan paikallistamisessa. Vuotokohta löytyi ja saatiin suljettua. Ihmisiä kehotetaan kuitenkin rajoittamaan vedenkäyttöä ainoastaan välttämättömiin toimiin ainakin kello 12 saakka.
Kunnan vesihuoltolaitoksen vastaavan hoitajan Jukka Pylvänäisen mukaan vettä ehti vuotaa noin 500 000 litraa, joka on yli vesitornin tilaavuuden.  Vesitornia täytetäänkin nyt täyttä päätä ja Pylvänäisen mukaan iltaan mennessä vesitornin tilanne saadaan normalisoitua.

Vuotokohta sijaitsee Lapaskankaan teollisuusalueella, jossa kolme teollisuuslaitosta on nyt ilman vettä, koska vuotanut linja suljettiin pois muusta verkostosta ja vedentulo katkaistiin. Tarkkaa vuotokohtaa etsitään yhä, jotta sen korjaustöihin päästäisiin. Vuodon havaitsivat teollisuuslaitoksen töihin tulleet työntekijät, koska laitoksen piha suorastaan lainehti vettä. 

Päivitetty klo 10.58 lisätty tietoja vuotoalueen löytymisestä, ja tarkennettu tieto vuodon havaitsemisesta ja kuva vesitornista.