0

Etelä-Savon valmiusfoorumi: Etelä-Savossa koronatilanne on rauhallinen – turvallinen kesä kaikille voimassaolevia ohjeistuksia noudattamalla

Etelä-Savossa koronatilanne on jatkunut rauhallisena, tiedottaa Etelä-Savon valmiusfoorumi. Foorumi muistuttaa, että voimassaolevia ohjeita noudattaen ja pitämällä edelleen huolta riittävistä etäisyyksistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, voidaan valmistautua tulevaan kesään ja kesälomakauteen.
Tilanteen johdosta Etelä-Savon valmiusfoorumi päätti 12. kesäkuuta pitämässään palaverissa lopettaa säännölliset palaverit ja kokoontua kesäkauden aikana vain tarvittaessa.
– Alkuvuosi on ollut vaativa ja kuormittava monilla eri toimialoilla ja vaatinut paljon jaksamista kaikilta. Hyvin sujuneella yhteistyöllä on päästy tilanteeseen, että hygienia ja uudet toimintamallit on otettu osaksi arkea ja koronatilanne on pysynyt rauhallisena koko Etelä-Savon alueella, kertoo Etelä-Savon valmiusfoorumin puheenjohtaja Seppo Lokka tiedotteessa.
Etelä-Savon valmiusfoorumi kokoontui koko alkuvuoden ja kevään aikana 2-3 kertaa viikossa. Palavereissa on käyty läpi sen hetkinen tilannekuva muun muassa sairaanhoitopiirien näkökulmasta, käsitelty maakunnallisia toimintamalleja esimerkiksi koulujen sulkemisen ja avaamisen suhteen sekä miten toimitaan esimerkiksi tapahtumien osalta.
– Havaittiin, että nämä maakunnalliset palaverit tukivat eri toimijoiden toiminnan suunnittelua ja antoivat voimavaroja haasteellisen tilanteen aikana. Kenenkään ei tarvinnut toimia yksin, vaan pystyimme yhdessä suunnittelemaan ja tukemaan toisiamme. Tällä oli suuri merkitys, Seppo Lokka toteaa.
Foorumi toivottaa turvallista kesää ja muistuttaa, että se toteutuu parhaiten voimassaolevia ohjeistuksia noudattamalla.