0

Pääkirjoitus: Toteuttamiskelpoinen suunnitelma

Kiviniemen leirintäalueen kehittämisen yleissuunnitelma on valmistunut. Jos ja kun suunnitelma alkaa siirtyä paperilta maastoon, tulee leirintäalueen ilme muuttumaan melkoisesti. Heti ensimmäisessä vaiheessa alueen sisääntulo mullistuu: Nykyinen vastaanotto- ja huoltorakennus puretaan ja uusi rakennetaan uudelle paikalle liikenneympyrän tuntumaan. Liikenneympyrän kohdille siirtyy myös leirintäalueen pääportti.

Arosuo Arkkitehdit Oy:n Patrick Holmström on laatinut varsin käytännönläheisen ja monipuolisen suunnitelman, jonka mukaan leirintäaluetta laajennetaan etelään ja samalla otetaan uudelleen käyttöön Kiviniementien itäpuolella sijaitsevia alueita. Karavaanaripaikkoja on tulossa lisää. Niemen molemmille puolille esitetään rakennettavaksi elämyksellisiä mökkejä ja alue tulee saamaan myös muodikkaan puuteltta-alueen. Pirunpellon alue aiotaan siistiä ja tehdä siitä matkailunähtävyys. Lisäksi alueelle on tarkoitus tehdä luontopolku, jolta olisi sillan kautta yhteys Reissupannun niemeen. Silta ja luontopolku ovat oivallisia elementtejä, joiden ansiosta Kiviniemi voisi houkutella päiväretkille matkailijoiden lisäksi myös paikallisia asukkaita.

Kiviniemen leirintäalueen remonttia on pohdittu jo pitkään. Remonteilla ja uudistuksilla alkaakin olla jo kiire. Monet rakennukset ovat huonokuntoisia ja majoitusmökkien laatutaso ei vastaa käyttäjien vaatimuksia. Kun rakentaminen pääsee käyntiin, voi Kiviniemestä jälleen muodostua matkailijoita Kangasniemelle ja Puulan rannalle houkutteleva viehättävä kohde.
Suunnitelma on nyt valmis ja kommentoitavissa. Jatkon suunnittelu ottaa aikansa, joten käytännön toimiin päästään aikaisintaan syksyllä 2021. Mutta maltetaan odottaa. Kyllä siitä hyvä tulee. 

3 kommenttia aiheesta “Pääkirjoitus: Toteuttamiskelpoinen suunnitelma

 • 11.6.2020 at 09:48
  Permalink

  Erinomaisen upea paikka! Kun vielä aiotte päivittää paikkaa, niin tiedä kuinka suosituksi alue lopulta muodostuu! Rauhallisuus ja luonto kiinnostaa nykymatkailijoita, sellaiselle tarjonnalle on runsaasti kysyntää. Teillä on ainutlaatuinen paikka, tehkää hyvin.
  Siitähän taitaa päästä välillisesti nauttimaan koko kunta.

 • 13.6.2020 at 23:17
  Permalink

  Upeaa että Kangasniemen majoituspalveluita kehitetään! Mökkien suunnittelussa kannattaisi ottaa talvi myös huomioon. Pimeä talvinen tähtitaivas, kuutamo jäisen järven yllä, valkoisena kimmentävä lumi. Talven hiljaisuus. Puhdas luonto, ilma ja vesi. Retkiluistinrata. Siinä eksotiikkaa kerrakseen houkuttelemaan talvisiakin turisteja Lapin sijasta Puulan rannalle. Mökeistä modernit, ja siihen viereen vielä Löyly, moderni rantasauna avantoineen ja kesälaitureineen, jonne voisi tulla muutkin kuin leirintäalueen vieraat. Otetaan vieraat ja turistit vastaan Kangasniemelle!

 • 15.6.2020 at 06:38
  Permalink

  Kävin perheeni kanssa, jälleen kerran, ihastuttavalla Kiviniemen Camping-alueella. Sinne on kiva palata kerta toisensa jälkeen, on kuin kotiinsa menisi.

  Meille, matkailuautoilevalle perheelle, siellä on jo nyt kaikki mitä tarvitaan. Huoltotilat ovat siistit eikä ainakaan niiden kunnossa ole mitään moitittavaa. Paikan hoidosta vastaava henkilö pitää huolen että kaikki toimii ja tilat ovat siistit, hänelle asiasta suuri kiitos.

  Mökeistä en osaa sanoa mitään koska niitä emme käytä, päällisin puolin kaikki olivat ryhdikkäitä ja sopivan väljästi toisiinsa nähden sijoitettuja.

  Me nautimme alueen rauhallisuudesta ja väljyydestä. Huolestuttaa että jos alueelle rakennetaan paljon ”uutta ja hienoa” viekö se uudistus mukanaan paikan ainutlaatuisen rauhallisuuden. Paikkoja, joissa on tarjolla vaikka jos mitä aktiviteetteja on aivan tarpeeksi tässä maassa ja sellaiset me kierrämme kaukaa.

  Perheeni majoittuu leirintäalueelle nimenomaan rentoutumaan, olemaan yhdessä oman perheen kanssa. Olemme vuosien saatossa myös oppineet, että mitä useampia matkailuajoneuvopaikkoja alueella on, sitä todennäköisemmin alue on rauhaton ja epämiellyttävä. Pienet paikat ovat rauhallisia vaikka olisivat ”täyteen buukattuja”.

  Jos jotain uudistusta kaipaamme tälle alueelle niin se olisi koirien uimaranta. Nyt meille ihmisille löytyy kivat uintipaikat mutta koirankin olisi mukava päästä pulahtamaan hyväpohjaisessa rannassa.
  Ilman koirien uimarantaakin Kiviniemi Camping on meidän suosikkimme tälläisenä kuin se nyt on, älkää pilatko sitä suurilla uudistuksilla vaan tehkää tarpeellisiksi kokemianne olemassaolevien rakennusten korjauksia ja antakaa paikan säilyä pienenä, miellyttävänä alueena. Sallikaa meidän tulla jatkossakin ”omalle paikallemme” rentoutumaan ja jättämään euroja kunnan myymälöihin ja palveluihin.

Comments are closed.