0

S-marketissa savua ilman tulta

Kangasniemen S-marketin päivään tuli maanantaina puolen päivän jälkeen dramatiikkaa, kun palohälyttimet pärähtivät soimaan kesken kaupankäynnin. Kun palokunta tuli naapurista paikalle, olivat asiakkaat sekä Alkon ja S-marketin henkilökunta  jo ulkona liiketiloista. Ylipalomies Tapio Kallberg joukkoineen selvitti nopeasti tilanteen. Onneksi tällä kertaa varsinaisesta tulipalosta ei ollut kyse. Hälytyksen aiheutti se, että parhaillaan kiinteistössä käynnissä olevista kattotöistä oli kulkeutunut savua ilmanvaihtojärjestelmään.

– Katolla kaikki ilmanvaihdon läpiviennit eivät olleet riittävän tiiviitä, joten kattotöistä aiheutuneet savut pääsivät kulkeutumaan sisätiloihin. Kun menimme ilmanvaihtohuoneeseen, oli se täynnä savua, kertoo Kallberg.

Marketpäällikkö Kati Kupariselle ja marketin henkilökunnalle Kallberg haluaa antaa tunnustusta ripeästä toiminnasta.

-Vaikka marketissa ei ole yleistä kuulutusjärjestelmää, hommasi Kuparinen puhelinjärjestelmän avulla liikkeen nopeasti tyhjäksi. Asiakkaat ja henkilöstö olivat ulkona, joten kun me tulimme paikalle, pääsimme heti selvittämään hälytyksen syytä, kiittelee Kallberg.

S-marketin katolla aloitettiin remonttityöt viime viikolla. Kattotöissä käytettävään bitumiin liittyy aina paloriski. Tällä kertaa tiloissa oli onneksi savua ilman tulta ja tilojen tarkistuksen jälkeen Tapio Kallberg antoi asiakkaille luvan siirtyä sisätiloihin jatkamaan keskeytynyttä ostosreissuaan.