0

Työvoimaviranomaiset valmistelevat yksinyrittäjien pääsyä työttömyysturvan piiriin

Suomen hallitus päätti 20.3.2020 helpottaa freelancereiden ja yksinyrittäjien pääsyä työttömyysturvan piiriin yritysmuodosta riippumatta. Etelä-Savon TE-toimiston kertoo tiedotteessa, että muutos ei erottele eri yhtiömuodoissa harjoitettua yritystoimintaa, mikä turvaa poikkeusoloissa yrittäjien yhdenvertaisuuden.
Yrittäjän oma ilmoitus riittää, mikä vähentää selvitystyön ja harkinnan tarvetta työ- ja elinkeinotoimistoissa ja nopeuttaa koko prosessia. Työttömyysturvalakiin tehtävä muutos on määräaikainen ja sitä valmistellaan työ- ja elinkeinoministeriössä.​  TE-toimistossa ei ole tällä hetkellä tiedossa tarkkaa päivää siitä, milloin asiakkaiden on mahdollista hakea yrittäjien työttömyysturvaa sähköisissä järjestelmissä.
Etelä-Savon TE-toimisto tiedottaa asian etenemisestä verkkosivuillaan ja muissa kanavissa.