0

Linjaus muuttui: Kaikki 1–3-luokkien oppilaat voivat mennä kouluun – kunta suosittaa edelleen etäopiskelua

Valtioneuvosto on muuttanut lähiopetukseen osallistumisoikeutta ensi maanantaista 23.3. alkaen siten, että kaikki peruskoulun 1—3 luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa. Koronaviruksesta johtuvissa poikkeusoloissa lähiopetus rajattiin aluksi niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla.
Kouluun ei ole kuitenkaan linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään nytkään pakko mennä, vaan myös 1—3 luokkalaisia suositellaan vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli mahdollista. Kangasniemen kunta suosittaa myös luokkien 1-3 oppilaita suorittamaan tulevien viikkojen opinnot etäopetuksena.
Opettajat valmistautuvat maanantaista alkaen lähiopetukseen. Kunta tiedottaa, että: ”Jos päätätte laittaa lapsenne kouluun ensi maanantaina, ilmoittakaa siitä omalle opettajallenne viimeistään 22.3. kello 15 mennessä. Jos kyseessä on kyytioppilas, ilmoittakaa siitä myös alakoulujen rehtorille viimeistään 22.3. klo 15 mennessä.” Kunta järjestää sunnuntain aikana koulukyydit.