0

Koronavirus katkaisi KaPan kauden – myös harjoitukset päättyvät koko seuran osalta

Suomen Jääkiekkoliiton hallitus päätti torstaina, että kaikkien liiton alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy tältä kaudelta koronaviruksen vuoksi. Päätös astui voimaan välittömästi.

KaPa-51 jääkiekon edustusjoukkueelle päätös tiesi ennenaikaisen kesäloman alkamista. Jäljellä olisi ollut vielä toinen II-divisioonan neloslohkon finaaliottelu, joka oli tarkoitus pelata Karjalan Koplaa vastaan Tehomet Areenalla tulevana lauantaina. Mikäli KaPa olisi voittanut ottelun, kolmas finaali olisi pelattu sunnuntaina Joensuussa. Finaalisarjasta ehdittiin pelata ensimmäinen peli, jossa KaPa kärsi tappion lukemin 8-2. Koska ratkaisua lohkon mestaruudesta ei ehdittu saada pelaamalla, tulos on tällä hetkellä vahvistamatta.

– Tietoa asian suhteen ei vielä ole. Toivottavasti se ei mene runkosarjan sijoitusten mukaan. Kaksi parasta oli jäljellä ja finaalit vasta hyvässä alussa, toteaa edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Jani Pylvänäinen.

Edustusjoukkue on perunut myös yhteistyökumppaneille vuosittain järjestettävän kiitosillan.

– Jouduimme perumaan perinteisen tukijoukkojen kiitosillan kaikkien osallistujien terveyden vuoksi. Olemme onnellisessa asemassa, että meillä on tukijoita ympäri Suomea ja jopa maan rajojen ulkopuolella. Tilaisuudessa olisi ollut tästä johtuen liian suuri riski, vaikka osallistujamäärä on reilusti alle tuon ohjeistetun viidensadan, Jani Pylvänäinen toteaa.

Myös muiden Kangasniemen Palloilijat ry:n joukkueiden aktiviteetit on peruttu. KaPan hallitus toteaa tiedotteessaan, että kaikki urheilullinen toiminta perutaan perjantaista 13.3. lähtien koronaviruksen takia toukokuun loppuun saakka. Kielto koskee kilpailuja sekä harjoituksia kaikissa KaPan lajeissa eli jääkiekossa, ringetessä, salibandyssä, jalkapallossa ja frisbeegolfissa. 

KaPan tiedotteessa todetaan, että seura haluaa tukea urheilijoiden sekä heidän lähipiiriensä ja kaikkien lajien parissa toimivien terveyttä sekä toimia vastuullisesti turvallisen urheilun toimintaympäristön edistämiseksi.

– Tilanne on historiallinen. En kyllä muista että aiemmin olisi ollut mitään, minkä vuoksi koko harrastustoiminta jouduttaisiin keskeyttämään. Valitettavaahan tämä on, mutta kannamme kortemme kekoon, kommentoi KaPan puheenjohtaja Petri Pylvänäinen.