0

KaPa kamppaili tiensä välieriin

KaPa-51 jääkiekon edustusjoukkue vei välieräpaikan suoraan kahdella puolivärierävoitolla Peurunka Hockey Teamista. Ensimmäinen kiinnitys irtosi viime keskiviikkona pelatusta kotiottelusta luvuin 9-4 ja toisen kerran KaPa kukisti Peurunka HT:n lauantaina Laukaassa lukemin 4-5 JA (1-0, 2-3, 1-1, 0-1).
Lauantain peliin matkanneet KaPan runsaslukuiset kannustusjoukot ja ottelua netin tulospalvelun kautta seuranneet saivat jännittää pitkän kaavan kautta: ratkaisu syntyi vasta jatkoerässä ajassa 69:17.
KaPan valmentaja Juho Manninen kertoo ottelun alun olleen sekava ja rikkonainen.
– Loukkaantumista, ulosajoa ja 10 minuutin käytösrangaistus. Paletti oli vähän sekaisin ensimmäisen erän ajan.
Toiseen erään yhden maalin tappioasemissa ollut KaPa tuli vahvasti.
– Pelasimme 15 minuuttia ehkä kauden parasta peliä, joka tuotti oikeutetusti kolme maalia ja olimme hyvässä tilanteessa, Manninen kertoo.
KaPan toisen erän maalit kirjattiin Ville Siitoselle, Jussi Siitoselle ja Mikael Vasaralle. Erän loppupuolella vastustaja pääsi kuitenkin tasoittamaan tilanteen lukemiin 3-3.
– Koska peli on peliä, eikä aina oikeudenmukaista, sai kaveri erän loppuun vahinko- ja pomppumaalit, Manninen kommentoi.
Kolmannen erän alku oli KaPalle hankala.
– Luvassa oli neljä minuuttia alivoimaa jälleen yhden vahingon seurauksena ja vastustaja pystyikin ylivoiman turvin siirtymään johtoon. Jatkoimme kuitenkin kolmannessa erässä samaa rummutusta, jolla olimme olleet niskan päällä koko illan ja saimme ansaitun tasoitusmaalin aikaiseksi, Manninen kertoo.
Tärkeän maalin teki Heikki Honkanen ajassa 49:16. Sen jälkeen ei enää varsinaisella peliajalla osumia kirjattu ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalla.
– Jatkoajalle siirtyessä sovimme, että mikään ei muutu. Jatkamme samalla tavalla ja uskomme, että saamme siitä vielä palkinnon. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, kunnes Miksu päätti hienolla henkilökohtaisella suorituksellaan, että kilpailut ovat päättyneet, Manninen kiittelee.
Mikael Vasaran ratkaisumaali syntyi, kun jatkoaikaa oli pelattu lähes kymmenen minuuttia.

Mannisen mukaan ei ole epäilystäkään siitä, kumpi joukkueista oli välieräpaikan ansainnut.
– Pelasimme Peurunkaa vastaan kauden aikana kuusi kertaa ja voitimme jokaisen ottelun, joten varmasti oikea joukkue meni jatkoon. Nyt on playoff-taival avattu ja matka jatkuu. Emme ole valmiita, emmekä tyytyväisiä tähän, vaan haluamme eteenpäin. Vastustajat ja pelit kovenevat ja omaa suoritusta täytyy parantaa sitä mukaa.
Välierissä KaPalla on vastassa PEPO, jonka kanssa finaalipaikasta mitellään ensimmäisen kerran torstaina 5.3. Lappeenrannassa. Ottelusarjan toinen peli pelataan Tehomet Areenalla lauantaina 7.3. kello 16 alkaen ja tarvittaessa joukkueet kohtaavat vielä kolmannen kerran sunnuntaina Lappeenrannassa.

KaPan pelaajien tehot:
Mikael Vasara 2+1
Heikki Honkanen 1+2
Ville Siitonen 1+1
Jyri Pöntinen 0+2
Jussi Siitonen 1+0
Toni Paakkunainen 0+1
Ville Närhi 0+1