0

KaPa käynnisti pudotuspelit voitokkaasti

KaPa nappasi avaimet II-divisioonan neloslohkon välieräpaikkaan eilen keskiviikkoan Peurunka HT:ta vastaan pelatussa ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Tapahtumarikas ja rangaistusten siivittämä peli päättyi KaPan selkeään 9-4 -voittoon (3-1, 2-0, 4-3).
Ottelun avausmaalin teki ja KaPan kannustusjoukkojen ilmeet vakavaksi veti Peurungan Olli Hakala ajassa 05:01. Kotiyleisön ei kuitenkaan tarvinnut odottaa tasoitusta kauan, sillä se syntyi jo 38 sekuntia myöhemmin KaPan Ville Remeksen toimesta. Ensimmäisen erän aikana kotijoukkueen etumatkaa kasvattivat vielä Ville Siitonen ja Heikki Honkanen ylivoimamaaleillaan ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemista 3-1.

Toisessa erässä kirjattiin kaksi maalia, joiden tekijöiksi merkattiin KaPan Miika Otranen ja Jyri Pöntinen. Kolmannen erän alussa vastustaja pääsi nousemaan maaleillaan 5-3 -lukemiin, mutta Ville Närhi ja Ville Laakkonen palauttivat kotijoukkueen jälleen neljän maalin johtoasemiin omilla osumillaan. Päätöserän puolivälissä Peurungan Mikko Sairanen onnistui vielä kerran maalinteossa. Lopulliset numerot taululle sinetöivät KaPan Mikko Hyyryläinen ja Mikael Vasara erän loppupuolen maaleillaan. 
KaPan maalissa pelasi Pekka Lahikainen, jolle kirjattiin 25 torjuntaa. Peurunka HT:n maalivahti Mika Sissonen torjui kiekon 41 kertaa.
– Se oli todella rikkonainen peli, jossa tunnetta ja tapahtumia riitti. Kaksi ensimmäistä erää olimme hyviä ja huolellisia, mutta kolmannen erän alkuun vähän ehkä höllättiin ja peli meni hetkeksi hieman pelailuksi. Hieno ja tärkeä avausvoitto kuitenkin, kiteyttää KaPan valmentaja Juho Manninen keskiviikon ottelun.

Seuraava puolivälierä pelataan tulevana lauantaina 29. helmikuuta Laukaassa. Mikäli KaPa vie voiton tuossa ottelussa, saavuttaa se välieräpaikan. Mikäli Peurunka HT voittaa, ratkaiseva ottelu pelataan sunnuntaina 1.3. kello 17 Tehomet Areenalla Kangasniemellä.

KaPan pelaajien tehot:
Heikki Honkanen 1+2
Ville Siitonen 1+2
Mikael Vasara 1+1
Mikko Hyyryläinen 1+1
Ville Laakkonen 1+1
Miika Otranen 1+1
Ville Närhi 1+0
Ville Remes 1+0
Jyri Pöntinen 1+0
Teemu Huoponen 0+1
Lauri Pulliainen 0+1