0

KaPalle vieraspeleistä kolme tärkeää sarjapistettä

KaPa-51 jääkiekon edustusjoukkue pelasi viime viikonloppuna kaksi vierasottelua, joista kotiin tuomisina oli tappio ja voitto.
Lauantaina 8. helmikuuta KaPa kohtasi PEPO:n Lappeenrannassa II-divisioonan ottelussa, joka päättyi kangasniemeläisten tappioon lukemin 5-2 (2-1, 1-1, 2-0).
Ottelun avausmaalin teki KaPan Mikko Hyyryläinen, jonka jälkeen PEPO onnistui maalinteossa kahdesti. Toisen erän puolivälissä Jerry Kenakkala nosti KaPan maalillaan 2-2 -tasalukemiin, mutta sen jälkeen joukkueen maalihanat menivät kiinni ja ottelun loppupuolella nähtiin ainoastaan PEPO:n kolme osumaa.
– Viime aikoina meillä on ollut ottelun alussa vaikeuksia erityisesti vieraissa pelattaessa, eikä lauantai tehnyt siitä poikkeusta, kommentoi KaPan varakapteeni Jussi Siitonen.
Avauserän jälkeen otteet paranivat.
– Toisessa erässä pelasimme parempaa kiekkoa. Paikkoja olisi ollut tehdä enemmän kuin yksi maali. Kolmannen erän alkuun vastustaja pääsi tekemään 4-2 -maalin, mikä vaikeutti takaa-ajoa, Siitonen valottaa tappioon päättyneen pelin kulkua.

Sunnuntaina KaPa suuntasi Laukaan Peurunkaan, jossa vastassa oli Peurunka Hockey Team.
– Lauantain ottelun jälkeen mietimme kopissa, kuinka saisimme peliä aukeamaan, koska emme ole viime aikoina pelanneet omalla tasollamme. Sunnuntaina selkeästi paransimmekin pelaamista, Siitonen kertoo.
KaPa nappasi Peurungasta ansaitun voiton ja vei tärkeät sarjapisteet luvuin 2-5 (1-0, 0-2, 1-3).
– Vaikka olimme ensimmäisen erän jälkeen tappiolla, pelaaminen oli parempaa kuin edellisenä päivänä. Painoimme neljän ketjun voimin päälle ja uskoimme, että palkinto alkaa maalien muodossa tulemaan, Siitonen kommentoi.
Ensimmäinen palkinto irtosi toisen erän alussa, kun Mikko Hyyryläinen teki KaPan avausmaalin ylivoimalla ja tasoitti tilanteen lukemiin 1-1.
– Parin pompun kautta saimme maalin, mikä avasi pelaamista entisestään, Siitonen toteaa.
Muiden KaPan maalien tekijöiksi kirjattiin Elmeri Linnera, kahdesti osunut Ville Närhi sekä joukkueen riveihin pitkän, loukkaantumisesta johtuneen tauon jälkeen palannut Mikael Vasara. Sunnuntaina ottelussa KaPan riveihin paluun teki myös aiemmilta kausilta tuttu Ville Remes.
Viikonlopun molemmissa peleissä KaPan maalia vartioi Aleksi Liikanen. Lauantaina Liikaselle kirjattiin 38 torjuntaa ja PEPO:n maalivahti Arsi Tryggille 27 torjuntaa. Sunnuntaina Liikanen torjui kiekon 37 kertaa ja Peurunka HT:n maalivahti Mika Sissonen urakoi 52 torjuntaa.

KaPa pitää edelleen hallussaan sarjataulukon kolmatta sijaa. Edellä ovat Karjalan Kopla sekä PEPO ja neljän pisteen päässä KaPasta nelossijalla on lapinlahtelainen LL-89. KaPalla on jäljellä enää kolme runkosarjan ottelua, joista ensimmäinen pelataan Tehomet Areenalla tulevana lauantaina 15. helmikuuta kello 16 alkaen Peurunka HT:ta vastaan. Viimeisissä runkosarjapeleissään KaPa kohtaa vieraissa Warkis/PiPS:in sekä SuKiKan.

KaPan pelaajien tehot
PEPO – KaPa-51 8.2.
Jerry Kenakkala 1+0
Mikko Hyyryläinen 1+0
Ville Närhi 0+1
Teemu Huoponen 0+1

Peurunka HT – KaPa-51
Ville Närhi 2+1
Mikael Vasara 1+2
Elmeri Linnera 1+0
Mikko Hyyryläinen 1+0
Jerry Kenakkala 0+1
Jussi Siitonen 0+1
Ville Laakkonen 0+1