0

Pääkirjoitus: Luottamusta etsimään

Kunnan ja yrittäjien välit ovat pahasti tulehtuneet. Yt-neuvotteluiden tuloksena kunta päätti hakea säästöjä ja lakkauttaa elinkeinoasiamiehen viran. Yrittäjille päätös tuli yllätyksenä. Yrittäjien hallitus reagoi tilanteeseen voimakkaasti ja kritisoi päätöstä. Hallituksen näkemyksen mukaan päätös romuttaa kunnan ja yrittäjien vuosikymmeniä jatkuneen hyvän yhteistyön, jonka kantavana voimana kunnan puolelta on ollut elinkeinoasiamies.

Yrittäjien kritiikki on herättänyt kunnan puolella närkästystä. Sanoiksi tuo närkästys pukeutui viime viikolla järjestetyssä aamukahvitilaisuudessa, jossa hallintopäällikkö Sari Linturi-Sahlman syytti yrittäjiä oman pesän likaajiksi.
–Te yrittäjät voitte katsoa peiliin ja sieltä selvittää, kuka se sosiaalisessa mediassa on pilaamassa Kangasniemen hyvää mainetta.

On tietenkin ymmärrettävää, että hankalassa tilanteessa tunteet nousevat pintaan ja kommentit kärjistyvät. Kritiikki kuitenkin kuuluu oleellisena osana kunnalliseen päätöksentekoon. Sitä on kestettävä sekä poliitikkojen että viranhaltijoiden.
Hyvää mainetta kunnalle ei tuo hankalista asioista vaikeneminen vaan avoin ja rehellinen keskustelu.

Pohjimmiltaan kyse nyt on luottamuksesta sekä kunnan ja yrittäjäyhdistyksen keskusteluväleistä. Kriisin tielle nuo välit ajautuvat aikoinaan jo Rantatorin kehittämisjupakasta, jossa kunnan lumikasat estivät yrittäjien myyntikojujen sijoittamisen torille.
Toivottavasti helmikuussa järjestettävä keskustelutilaisuus onnistuu parantamaan tulehtunutta tilannetta ja palauttamaan luottamusta kunnan ja yrittäjien välille.