0

Postin lakko loppui

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala ilmoitti keskiviikkona heti kello 10 jälkeen, että postilakon osapuolet olivat hyväksyneet sovintoesitykset.

– Lakot loppuvat välittömästi, Piekkala kertoi  Ylen suorassa lähetyksessä.

Postin työntekijät palaavat takaisin töihin seuraavaan mahdolliseen vuoroon.

Lakkojen ratkeamiseen vaikutti aika ja 700 pakettilajittelijan sopimustilanteen muuttuminen. Posti Palvelut Oy siirtyy 700 pakettilajittelijan osalta takaisin Paltan jäseneksi. Paltan ja Paun välille tehtiin uusi sopimus näitä henkilöitä koskien.

Nyt lehtien, myös Kangasniemen Kunnallislehden, jakelu palautuu normaaleihin uomiin. Lakon aikana kunnallislehti jaettiin tilaajille normaalisti varhaisjakelualueella, mutta haja-asutusalueelle ja etätilaajille lehtiä ei jaettu.