0

Riskiryhmien influenssarokotukset ilman ajanvarausta järjestetään joulukuussa

Essote järjestää riskiryhmien influenssarokotukset Kangasniemen hyvinvointikeskuksen vastaanoton tiloissa ilman ajanvarausta joulukuussa. Rokotusajankohdat hyvinvointikeskuksen vastaanoton tiloissa ilman ajanvarausta ovat tiistaina 3. joulukuuta kello 9-18,
keskiviikkona 4. joulukuuta kello 9-18 ja tiistaina 10. joulukuuta kello 9-16.
Rokotukseen pääsee myös varaamalla ajan. Ajanvaraus on arkisin kello 8–9 numerosta 015 780 1307 tai kello 14–15 numerosta 015 780 1504.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti maksuton influenssarokotus annetaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstölle, raskaana oleville sekä kaikille 65 vuotta täyttäneille, kaikille 6 kuukauden – 6 vuoden ikäisille lapsille. Maksuttoman rokotuksen saavat myös sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset.

Riskiryhmiin kuuluvat koululaiset voivat saada rokotteen varaamalla ajan kouluterveydenhoitajalta ma – pe klo 8 – 9 numerosta 0400 710 716.
Maksuttoman influenssarokotuksen voivat saada 6 kuukauden – 6-vuoden ikäiset lapset. Rokotusajan voi varata neuvolasta numerosta 040 546 7660. Puhelinaikaon maanantaista torstaihin kello 8.30 – 9.00 sekä 12.00 – 12.30.

Essote ohjeistaa, että rokotukseen tullessa mukaan tulee ottaa Kela-kortti. Kuumeinen tulehdustauti on rokotuseste. Pistettävä rokotus annetaan olkavarren lihakseen. Rokotukseen kannattaa varustautua lyhythihaisella tai helposti riisuttavalla paidalla.
Influenssarokote antaa suojaa influenssaa ja sen jälkitauteja vastaan. Se ei suojaa flunssalta eli nuhakuumeelta.
– Tämän vuoden rokote on saatu aiempaa kattavammaksi eri virustyyppejä vastaan.  Rokotteet tulevat riittämään kaikille riskiryhmille. Tavoittelemme takavuosia parempaa rokotuskattavuutta Essoten alueella. Toivomme, että mahdollisimman moni riskiryhmiin kuuluva käyttäisi tärkeän maksuttoman edun hyödykseen, Essoten kansanterveystyön ylilääkäri Hans Gärdström toivoo.