0

Pauninselän purjehdusonnettomuudessa oli aineksia pahempaankin – veneestä tippunut purjehtija ui paukkuliivit päällä saareen turvaan

Sunnuntaina iltapäivällä Puulan Pauninselällä sattui purjehdusonnettomuus, jossa oli aineksia pahempaankin. Varttuneempi puhjehduksen harrastaja oli Pauninselällä purjehtimassa, kun vene kaatui ja mies  tippui veneestä. Mies oli onnekseen varustautunut asianmukaisesti paukkuliiveillä ja oli näin voinut uida tuulessa ja tyrskyissä noin 500 metrin matkan mökkisaareensa turvaan.

Ajelehtineen veneen oli huomannut useampikin veneilijä, jotka tekivät asiasta hälytyksen. Pelastustoimiin lähti Kangasniemeltä pelastuslaitoksen vene pintapelastajineen, Mikkelistä ensihoito ja vesisukeltaja Joutsasta toisella veneellä. Kangasniemen palokunnan vene oli jo järvellä, kun tieto miehen pelastautumisesta tuli. Ensihoito tarkisti miehen, eikä hänellä ollut tarvetta sairaalareissulle. 

Karannut ja kaatunut purjevene ajehti tuulen ja aaltojen mukana Puulan Pauninselän pohjoispäähän, jossa se jäi mastostaan järven pohjaan kiinni. Pelastuslaitos merkkasi veneen, ettei kukaan enää hätäile. Veneen omistajan tehtäväksi jää siirtää vene pois.