0

Etelä-Savon Pelastuslaitos: Metsäpalovaroitus on voimassa ja avotulen teko ehdottomasti kielletty

Etelä-Savon Pelastuslaitos tiedottaa, että Etelä-Savossa on metsäpalovaroitus voimassa ja avotulen teko ehdottomasti kielletty. Pelastuslaitoksen mukaan palon leviämisriski on nyt erittäin suuri.

Pelastuslaitoksella oli eilen torstaina jo kaksi maastopalotehtävää. Mäntyharjussa oli pihapiirissä pidetty nuotiota tai muuta tulta. Naapuri oli huomannut, että palo oli lähtenyt leviämään. Naapuri ilmoitti asiasta hätäkeskukseen ja meni paikalle alkusammuttamaan. Pertunmaan palokunnan yksikkö kävi paikanpäällä tarkistamassa tilanteen ja kastelemassa alueen. Palanut ala oli noin yksi neliö.

Rantasalmella oli puolestaan nuotion pohja jäänyt palamaan pienellä luodolla, jossa ei ollut rakennuksia. Luodolla ei ollut pelastuslaitoksen saapuessa ketään enää paikalla. Pelastuslaitos sammutti nuotion pohjan ja kasteli maaston.