0

Ennätysmäärä venekuntia uisteli kilpaa Puulalla -10-vuotias Puula-Uistelu keräsi Rantatorille yleisöä, kilpailun saaliskalat jaettiin perinteen mukaan kotiinviemisiksi

Puula-Uistelu järjestettiin sunnuntaina kymmenettä kertaa. Tällä kertaa kilpailuun osallistui ennätykselliset 43 venekuntaa. Kilpailijoita oli Puulan Uistelijoiden mukaan noin sata. Kisat järjestäneestä Puulan Uistelijat -seurasta mukana oli 15 venekuntaa, joista paras oli Janne Savolaisen venekunta, joka sijoittui kilpailussa viidenneksi. Kymmenen parhaan joukkoon ylsi Puulan Uistelijoista myös Eemeli Oksialan venekunta, joka sijoittui kuudenneksi.
10-vuotiaan kilpailun kunniaksi palkittiin kymmenen parasta venekuntaa. Voittajavenekuntaan kuuluivat Olli Ahonen, Riku Oikarinen ja Jiri Soppi. Samalle venekunnalle päätyi myös Puula-uistelun suurimman kalan palkinto. Suurin kala oli 6,78 kilogrammaa painanut kuha, jonka napannut kippari Olli Ahonen sai palkinnoksi riistakameran.
Puula-uistelu on uistelun Keski-Suomi Cupin osakilpailu. Kalastajat lähtivät aamuyhdeksältä vesille, ja kilpailuaika päättyi kello 17. Ravintola Puulaakin edustalla riitti vilinää seuraamassa kalojen punnitusta ja fileointia. Punnitukseen kaloja toi 33 venekuntaa. Haukia saatiin 43 kpl, kuhia 66 kpl, ahvenia 20 kpl, ja muita kaloja 7kpl, eli yhteensä järvestä nousi 136 kalaa. Koko kilpailusaaliin yhteispaino oli 149,4 kg.

Puula-Uistelu keräsi päivän aikana Rantatorille yleisöä noin 300 henkeä. Puula-Uistelun erikoisuus onkin se, että yleisöllekin on järjestetty ohjelmaa. Yleisökilpailussa on tarkoitus arvata koko kilpailun kaikkien kalojen paino yhteensä. Lähimmäksi arvannut sai palkinnoksi Hooked Saimaan ohjatun kalastusretken kuudelle hengelle. Ravintola Puulaakin edustalle kerääntynyt yleisö hiljeni, kun oli aika julistaa voittaja. Voiton vei Helvi Hokkanen, jota Hooked Saimaan Eemeli Oksiala onnitteli lämpimästi.
Saaliin kokonaispainon arvaamisen lisäksi yleisölle arvottiin kotiinviemisiksi kaikki kisassa saaliiksi tulleet kalat.
Kaloja noutaessa oli mahdollisuus lahjoittaa rahaa Pohjois-Puulan osakaskunnan nuorisotyölle. Yleisöstä kuului riemunkiljahduksia, kun kala-arpa sattui osumaan kohdalle.

Puula-Uistelun tulokset

1. Kippari: Olli Ahonen: seura –
2. Raimo Nousiainen: seura Lake Trollers.
3. Sami Toivakka: IPK.
4. Harri Nikula: –
5. Janne Savolainen: Puulan uistelijat
6. Eemeli Oksiala: Puulan uistelijat
7. Mika Kaikkonen: SSS
8. Timi Tasanen: Heinolan vetouistelijat
9. Joni Väisänen: Äänekosken Tärppi
10. Juha Salosyrjä: TP
11. Ari-Pekka Siekkinen: HKM
12. Jyrki Taskinen: Puulan uistelijat
13. Henri Stöd: I-PK
14. Markku Piispanen: Lake Trollers
15. Markku Halttunen: Puulan uistelijat
16. Juha Saari: LKV
17. Pertti Pynnönen: Puulan uistelijat
18. Pasi Hirvilampi: –
19. Toni Huiskonen: Puulan uistelijat
20. Mika Laitinen: Puulan uistelijat
21. Kalle Ikonen: Puulan uistelijat
22. Jaakko Kammonen: –
23. Toni Lamminmäki: JSU
24. Erkki Taskinen: Puulan uistelijat
25.Eetu Tuukkanen: Puulan uistelijat
26. Jouni Neuvonen: I-PK
27. Mauri Hokkanen: Puulan uistelijat
28. Reijo Halttunen: Puulan uistelijat
29. Kai Sallinen: Puulan uistelijat
30. Harri Litmanen: LKV
31. Aki Reinikainen: Puulan uistelijat
32. Petri Natri: JUK
33. Hannu Seppänen: Puulan uistelijat

Loput 10 kilpailuun osallistunutta venekuntaa eivät saaneet kalaa punnitukseen.