0

KaPan talvikausi päätökseen

Kangasniemen Palloilijat -51 vietti talvikauden päättäjäistilaisuutta viime viikolla perinteistä poiketen ”salibandypyhätössä” Kansis-keskuksessa. Kahvituksen jälkeen joukkueet ja yleisö siirtyivät saliin odottamaan ja seuraamaan palkitsemisia. Paikalle oli suureksi iloksemme saapunut niin paljon väkeä, että tilaisuus aloitettiin järjestämällä saliin lisää tuoleja. Kun puitteet oli hiottu kuntoon, seuran puheenjohtaja Petri Pylvänäinen toivotti kaikki lämpimästi tervetulleiksi. Sen jälkeen lavalla nähtiin vuorotellen 14 eri ryhmää jääkiekon, ringeten ja salibandyn parista. 

Ensimmäisenä mitalinsa kävivät pokkaamassa luistelu- ja Leijonakiekkokoulun ilahduttavan iso yli 40 lapsen ryhmä. Luistelukoulun vastuuohjaaja Tuire Pietarinen kertoi, että kausi oli innostava ja positiivinen. Lasten lukumäärä tuplaantui kauden aikana, mutta se ei menoa haitannut – päinvastoin. Kauden aikana lapset saivat paljon onnistumisia niin yksilö- kuin ryhmätasolla, ja taidot kehittyivät valtavasti. Ringettekoulun vakituinen vahvuus oli kuluneella kaudella 14 lasta, ja salibandykoulua kävi 19 lasta. Jatkuvuuden kannalta seuran eri lajien koulut ovat tärkeässä roolissa, ja ne tarjottiin kuluneella kaudella lapsille ilmaiseksi.

Seuran kaksi omaa sarjatoiminnassa mukana olevaa joukkuetta olivat tuttuun tapaan F1-09- joukkue ja edustusjoukkue. F-junorit pelasivat Leijonaliigaa, ja edustusjoukkue III-divisioonan lohkossa kahdeksan ja voittaen vakuuttavasti koko sarjan. Seurayhteistyöjoukkueissa pelaavien Kapan jääkiekkojunioreiden kauden päätöstilaisuus on 2.5. Mikkelissä, joten tällä kertaa heitä ei lavalla nähty. Seuran jääkiekkojuniorit harjoittelivat kuitenkin edelleen myös Kangasniemellä.

Ringetestä lavalle nousivat ringettekoulun lisäksi F-, E-, D- ja B-joukkueet. E-ja D-joukkueet pelasivat pääsarjanaan Etelä-Suomen aluesarjaa ja lisäksi Itä-Suomen aluesarjaa kuten F-joukkuekin. Seurahistorian ensimmäinen B-joukkue pelasi syyskauden SM-karsintasarjaa, josta tie vei kevätkaudeksi Ykkössarjaan. Nousujohteinen kausi päättyi pronssiotteluun, jossa joukkue kärsi niukan jatkoaikatappion. D-joukkue ylsi ylemmässä jatkosarjassa hienosti pronssille ja E- ja F- joukkueiden kausi oli myös menestyksekäs.

Salibandyn pelaajia oli paikalla runsain mitoin, ja yleisön edessä nähtiin salibandykoulun lisäksi F-, E1- ja E2-joukkueet, D-joukkue ja edustusjoukkue. Juniorijoukkueet pelasivat zone-liigaa, ja D-juniorit historiallisesti ensimmäistä kertaa liiton sarjaa. Salibandyn monitoimimies ja D-joukkueen valmentaja Tuomo Laitinen kertoi, että D-joukkueen alkusarjan pelit olivat hyvin tasaisia, mutta pienemmistä ja vähän suuremmistakin virheistä johtuen käteen jäi vain piste yhdestä tasapelistä. Alemmassa jatkosarjassa joukkue naputteli kymmenen voittoa ja taipui vain kahdesti, mikä oikeutti sarjan hopeasijalle. Miesten salibandyjoukkue pelasi puolestaan Kaakkois-Suomen V-divisioonaa, ja joukkue sijoittui hienosti toiseksi häviten voittajalle vain yhden pisteen. Joukkueen tie vei nousukarsintaturnaukseen, mutta valitettavasti monien yhteensattumien summana turnaukseen jouduttiin lähtemään vajaalla kokoonpanolla. Kaksi häviötä turnauksessa tiesi sitä, että pelit jatkuvat V-divisioonassa myös ensi kaudella. Kausi oli muutoin joukkueenjohtaja ja apuvalmentaja Teemu Palvimon mukaan hyvä ja joukkue varsin kilpailukykyinen, joten menetetty mahdollisuus sarjanousuoptioon harmittaa. Ensi kautta silmällä pitäen joukkueeseen on Palvimon mukaan haussa valmentaja ja 4-5 pelaajaa.

Kiertopalkinnot jaettiin perinteiseen tapaan viimeisenä. Kiertopalkinnoilla muistetaan eri tavoin ansioituneita pelaajia ja toimihenkilöitä. Toimihenkilöpalkinto meni tänä vuonna salibandypuolella hartiavoimin töitä paiskineelle Heidi Leskiselle, ja valmentajapalkinnon kävi pokkaamassa E-ringeten valmentaja Tanja Bradly-Ikonen.

Kiertopalkintojen saajat kaudella 2018-2019:

Ringette:

Vuoden ringetteläinen: Riikka Kananen

Kauden ringettejuniori: Fransiina Huiskonen

Sisupytty: Pihla Ikonen

Jääkiekko:

Kauden F-juniori (Ekin pytty): Aapo Pajunen

Kauden E-juniori (Ekin pytty): Samu Lahikainen

Kauden jääkiekkojuniori: Johan (Roope) Fisk

Aktiivisin harjoittelija (-04): Leevi Tiihonen

Syöttäjä: Mika Himanen

Paras pelaaja (edustus): Jussi Siitonen

Tsemppari (edustus): Toni Huiskonen

Aikapoika: Jari Marttinen

Salibandy:

Ahkerin harjoittelija: Veeti Laitinen

Kauden salibandyjuniori: Miro Palvimo

Kauden pikkujunnu: Hugo Kettunen

 

Kalskeen pytty: Eetu Kyröläinen

Toimihenkilö: Heidi Leskinen

Valmentaja: Tanja Bradly-Ikonen