0

Maanteillä siirrytään tällä viikolla kesänopeuksiin

Talven ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistuvat koko maassa tällä viikolla. Etelä-Savon maanteillä rajoitusten vaihtaminen kesänopeuksiin aloitetaan maanantaina 8. huhtikuuta. Ennen talvirajoitusten poistamista varmistetaan, ettei säätilaan ole ennustettu tulevaksi ajokeliä merkittävästi heikentäviä olosuhteita. Kesäajan rajoitukset tulevat voimaan, kun merkit on asetettu teiden varsille. Merkkien vaihto suoritetaan viimeistään keskiviikkona 10. huhtikuuta.

Vaikka alennetut nopeusrajoitukset nyt poistuvatkin, on autoilijoiden otettava keli huomioon ja sovitettava ajonopeus muuttuvien olosuhteiden mukaisiksi. Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita merkittävästi. Tielle voi valua sulamisvesiä, jotka usein jäätyvät yöaikaan. Turvallinen ajo voi edellyttää huomattavasti alhaisempaa nopeutta kuin liikennemerkki sallii.

Toiset tiellä liikkujat on hyvä huomioida jättämällä heille riittävästi tilaa kohdatessa ja ohitettaessa. Lisäksi kuljettajien tulee välttää lian ja soran roiskuttamista.

Järkevä kuljettaja varautuu matkalle huolella. Yksi hyvä keino varautumiseen on ajokelin ja liikennetilanteen tarkistaminen Traffic Management Finlandin liikennetilanne-palvelusta: https://liikennetilanne.tmfg.fi/