0

Ukrainalainen kasakkayhtye Varta konsertoi tänään Kangasniemellä

Ukrainalainen kasakkayhtye Varta konsertoi Kangasniemellä tänään sunnuntaina.
Kasakkayhtye Varta esiintyi ensimmäisen kerran julkisesti syyskuussa 2017.  Ryhmään kuuluu kuusi ammattimuusikkoa, jotka hallitsevat niin instrumentaali- kuin vokaaliteokset. Pääosassa ohjelmistossa ovat kasakkalaulut, joissa välittyy kasakoiden vuosisatainen historia ja Ukrainan kansan kohtalo. Varta on ukrainaa ja tarjoittaa suomeksi vartijoita.
Vartan ohjelmistoon kuuluu Ukrainan kasakoiden isänmaallisia lauluja ja marsseja, kasakkalauluja sekä lyyrisiä melodioita ja leikillisiä lauluja. Ryhmä hallitsee useita soittimia kuten harmonikka, kobza, domra, erilaiset pillit, lyömäsoittimet ja perkussiot, mikä antaa yhtyeelle aivan omanlaisen ilmeikkään värin.
Ryhmän luomaan kasakkashow:hun kuuluu eloisa äänimaailma, huumori ja kasakkailoittelu.
Ensimmäisellä Suomen matkallaan tänä keväänä Vartan muusikot tarjoavat suomalaisille kuulijoille konserttiohjelman, joka koostuu suurimmaksi osaksi tunnetuista ja suosituista kasakkalauluista. Ohjelmaan sisältyvän video- ja valokuvaesityksen ansiosta yleisö saa paremman käsityksen musiikkiteosten sanomasta ja pääsee myös tutustumaan kasakoiden historiaan, kulttuuriin ja kohtaloon sekä heidän rikkaaseen henkiseen maailmaansa.

Kasakkayhtye Vartan konsertti tänään sunnuntaina 17.3. klo 14 Kangasniemi-salissa.