0

Pääkirjoitus: Erinomaista mainosta Kangasniemelle

Yrittäjien ja kunnan yhteiset talvimessut kokosi lauantaina Kansis-keskukseen 47 näytteilleasettajaa ja kaikkineen runsaat 1200 ihmistä.
Ihan aiheesta yrittäjien puheenjohtaja Nina Reinikaisen, kaikkien hallituksen jäsenten ja talkoolaisten hymyt olivat tapahtuman jälkeen herkässä. Ennätyksellinen yleisömäärä on paras palkinto, jonka messujen eteen suuren työn tehneet voivat uurastuksestaan saada.

Messut ovat paikallisille yrittäjille ja järjestöille tärkeä tapahtuma, jossa voi esitellä tuotteitaan ja toimintaansa. Vaikka periaatteessa kaikki kuntalaiset tietävät, mitä kaikkea omassa pitäjässä on tarjolla, on hyvä kerran vuodessa muistuttaa mieliin millainen palveluvarustus Kangasniemeltä löytyy. Kovin monen asian perässä ei täältä ole pakko matkustaa ostoksille Jyväskylään tai Mikkeliin.
Hyvä oli myös messujen ohjelmanumero, jossa paikkakunnan uudet yrittäjät saivat tilaisuuden esittäytyä. Viime vuonna Kangasniemelle perustettiin kaikkiaan 30 uutta yritystä, joista messuilla lähemmin esittäytyi kolme. Esittäytymisen jälkeen Annukka Rainion, Henri Pelkosen ja Anna Tullan yritykset ovat varmasti tuttuja.

Messujen vetonaulaksi osoittautui kangasniemeläinen versio Tanssii tähtien kanssa -kisasta. Tanssipareina Eleonoora Karlsson-Seppänen ja Jere Pietarinen, Sari Romo ja Tommi Vehmala, Tuula Tulla ja Risto Pietarinen sekä Maisa Juntunen ja Mikko Hokkanen tekivät loistavaa työtä. Esitykset hehkuivat innostusta, taitoa ja hulvatonta heittäytymistä.
Myös tanssikisan tuomaristo, tanssitaiteilija Liisa Nojonen, Etelä-Savon yrittäjien puheenjohtaja Nina Rasola ja ministeri Jari Leppä hoitivat roolinsa mainiosti.

Kangasniemen imagoa messut kohensivat merkittävästi. Varmaa on sekin, että pääkaupunkiseudulta, Mikkelistä, Pieksämäeltä ja Jyväskylästä paikalle saapuneet messuvieraat veivät täältä mukanaan hyvää viestiä pienen maalaiskunnan aktiivisuudesta.
Messujen jälkimainingit yltävät ehkä tulevaan kesäänkin. Tanssikisan vastaanotosta innostunut Liisa Nojonen kertoi yleisölle, että hän tuo ensi kesänä Kangasniemelle tanssiesityksen yhdessä hyvän ystävänsä Jorma Uotisen kanssa.
Ei huono.

Kalevi Tiitinen
kalevi.tiitinen@kangasniemenlehti.fi