0

KaPan mahtava kausi sai arvoisensa päätöksen 350 katsojan edessä

KaPa-51 jääkiekon edustusjoukkue päätti kautensa viime lauantaina Tehomet Areenalla ennätyksellisen 350 katsojan edessä pelattuun III-divisioonan lohkofinaaliin. Kauden loppuhuipentumassa vastassa oli Kontiolahden Kajastus, joka joutui taipumaan voitonnälkäiselle KaPalle luvuin 4-1 (2-0, 1-1, 1-0).

KaPan maalit kirjattiin Ville Laakkoselle, Elmeri Linneralle, Tuomas Pajulahdelle ja Mikael Vasaralle.
– Mahtava kausi sai arvoisensa päätöksen. Saavutimme kaikki asetetut tavoitteet ja nyt olemme kakkosdivisioonakelpoisia mestareita, iloitsee KaPan valmentaja Juho Manninen.
Mitään jossiteltavaa eivät KaPan otteet finaalissa jättäneet.
– Pelasimme viidellä viittä vastaan -peliä todella hyvin ja olimme selkeästi parempia. Runsaat jäähyt ja erikoistilanteet meinasivat hieman sekoittaa, mutta myös esimerkiksi alivoimapelaaminen oli kertakaikkiaan loistavaa, Manninen toteaa.

KaPan matka mestaruuteen oli voitokas: runkosarjan 20 ottelusta joukkue voitti 17 ja PiPSiä vastaan pelatuista välieristä KaPa eteni voitolla ja tasatuloksella suoraan finaaliin.
Runkosarjassa KaPan tehokkain pelaaja oli Mikael Vasara, joka nappasi koko lohkon ykkössijan tehopistein 31+29. Pudotuspelien tehokkaimmat pelaajat olivat Mikael Vasara, Tuomas Pajulahti, Jussi Siitonen ja Teemu Huoponen, joille jokaiselle kirjattiin yhteensä kolme tehopistettä kolmesta pelatusta ottelusta. Lohkon maalivahtitilaston ykkössijan nappasi niin runkosarjan kuin pudostuspelien osalta KaPan Pekka Lahikainen.

Yksin ei KaPa menestyksekästä taivaltaan tälläkään kaudella kulkenut.
– Aivan valtavan suuret kiitokset kaikille toiminnassa mukana olleille. Erityiskiitokset kannustusjoukoille ja yhteistyökumppaneille. Finaalipelin tunnelma hallissa oli mahtava. Kangasniemellä on joukkueen tukemisen ja kannustamisen osalta loistava kulttuuri ja varmasti jokainen pelaaja nautti pelata tärkeää peliä tuossa ilmapiirissa, Juho Manninen kiittelee.
Joukkueen tulevaisuuden suhteen Manninen kertoo lähtökohtien ja pohjan toiminnan laadukkaalle jatkumiselle olevan olemassa.
– Mutta kaiken kasaaminen, rakentaminen ja pyörittäminen pitää jälleen aloittaa aivan alusta. Vielä ei kuitenkaan ole sen aika: juhlitaan, nautitaan ja levätään ensin hetki.