0

Käsityökahvilan vieraana tänään retrotakkien tekijä Marika Konga

Artturin Apteekilla vanhusten päivätoiminnan tiloissa kokoontuva käsityökahvila on kutsunut vieraakseen mäntyharjulaisen käsityöalan yrittäjän Marika Kongan.
Kongan yritys Kongaamo valmistaa takkeja 60-70 -lukujen retrokankaista kaiken kokoisille naisille. Yleisin koko 46 kertoo, että värikkäät vaatteet eivät todellakaan ole vain pienikokoisten naisten juttu. Näitä takkeja on tänään lauantaina käsityökahvilassa esillä.
Pian 10 vuotta yrittäjänä toiminut Konga on tyytyväinen yrittäjänä toimimiseen.
– Työhönsä pystyy vaikuttamaan hyvin paljon itse, ja tässä myös oppii jatkuvasti lisää. On ihanaa, kuinka asiakkaat ovat ottaneet tuotteet omakseen. Olen saanut palautetta, kuinka kadulla toisen Kongaamon takkiin pukeutuneen kanssa vastaan tullessa tervehditään, kuin molemmat kuuluisivat jonkinlaiseen salaseuraan. Asiakkaita on ympäri Suomen ja myös parissa muussa maanosassa. Sana on levinnyt varsinkin somen kautta, ja värikkäiden takkien käyttäjät kyllä huomataan. Kiinnostus ekologisiin ja eettisiin tuotteisiin on lisääntynyt jatkuvasti.
Kongalla onkin jo apunaan alihankkijaompelijoita, sillä hän ei ehdi enää tekemään kaikkea itse.
– Jokainen takki kulkee kuitenkin yhä omien käsieni kautta. On ilo, että pienyrittäjänäkin on mahdollista työllistää ompelijoita täällä Suomessa, ja ylläpitää sillä tavoin alan osaamista ja eettistä tuotantoa, Konga kertoo.

Käsityökahvila tänään la 9.3. klo 10-14 Artturin Apteekilla vanhusten päivätoiminnan tiloissa.