0

Pääkirjoitus: Kaikki joukolla talvimessuille

Viime keväänä yrittäjien ja kunnan järjestämät talvimessut saivat sekä näytteilleasettajilta että yleisöltä hyvän vastaanoton. Lähes 40 näytteilleasettajaa, lähes tuhat messuvierasta ja runsaat positiiviset palautteet vakuuttivat yrittäjäyhdistyksen siitä, että talvimessuista kannattaa rakentaa paikallinen perinne. Järjestyksessään toiset talvimessut ovatkin vuorossa nyt tulevana lauantaina.

Messujen yleinen teema on paikallisuus. Messuilla halutaan esitellä paikallisia tuotteita ja palveluita. Paikallisuus tarkoittaa myös sitä, että kaikki ohjelma ja järjestelyt pyritään hoitamaan omin, paikallisin voimin.
Viime vuonna yleisöä hemmoteltiin paikallisin voimin järjestetyllä muotinäytöksellä. Nyt luvassa on paikallinen versio tunnetusta Tanssii tähtien kanssa -formaatista. Tanssien tähtiin -otsikon alla messuilla mittelevät tanssiparit, joista toinen on taitava tanssija, toinen taas rohkea heittäytyjä, joka uskaltautuu tanssin pyörteisiin, olipa sitten taitoa tai ei. Tanssiparit ovat Sari Romo ja Tommi Vehmala, Eleonoora Karlsson-Seppänen ja Jere Pietarinen, Tuula Tulla ja Risto Pietarinen sekä Maisa Juntunen ja Mikko Hokkanen.
Tanssiparien menoa arvioi arvovaltainen tuomaristo, jossa ovat mukana ministeri Jari Leppä, Etelä-Savon yrittäjien puheenjohtaja Nina Rasola ja Makkolasta lähtöisin oleva maankuulu tanssipedagogi Liisa Nojonen.

Näytteilleasettajia talvimessuille on tulossa enemmän kuin viime vuonna. Tämänhetkinen lukema on 46. On hyvä, että paikallinen yrityselämä näyttäytyy yhdessä ja osoittaa voimansa. Kuluttajille yhteisesiintyminen kertoo tärkeän viestin siitä, että kangasniemeläinen palveluverkosto on yllättävän laaja. Välttämättä täältä ei tarvitse lähteä ostoksille isoihin kaupunkeihin.
Toivottavasti lauantaina myös messuvieraita ilmaantuu paikalle vähintäänkin viimevuotiseen malliin. Onnistuneet järjestelyt ja yleisön suosio varmistavat sen, että talvimessut kuuluvat kevättalven ohjelmaan tulevinakin vuosina.

Kalevi Tiitinen
kalevi.tiitinen@kangasniemenlehti.fi