0

Pääkirjoitus: Kurlinki tuo kunniaa

Huumori on ensimmäinen asia, joka tulee mieleen Kangasniemen Kurlinki ry:stä. Kivien kanssa jäällä touhuavien miesten ja naisten suut ovat aina hymyssä ja hauskat jutut lentävät. Huumoria henkii jo savolaissävyinen nimikin. Kurlinki. Turha hienostelu on siitä poissa.

Huumorista huolimatta seura ei ole mikään vitsi. Kilpakentillä seura on näkynyt myös valtakunnallisella ja kansainväliselläkin tasolla. Viimeksi tiistai-iltana juotiin TehometAreenan kahviossa mitalikahvit, kun Oiva Mannisen kipparoima joukkue toi Kangasniemelle jälleen senioreiden SM-kultaa. Mannisen lisäksi joukkueessa pelaavat Jari Häkkinen, Risto Lehtinen ja Hannu Siitari.
Kultamitalistit pääsevät edustamaan Suomea senioreiden MM-kisoihin, jotka järjestetään Norjan Stavangerissa 20.-27. huhtikuuta. SM-kulta ja MM-edustus on joukkueelle jo toinen. Edellisellä kerralla MM-kisamatka suuntautui Kanadaan.
Kultamitaleiden lisäksi kuusi vuotta yhdessä pelannut joukkue on saavuttanut kaksi SM-hopeaa.

Tärkeintä tietenkin on, että Kangasniemen Kurlinki järjestää jäsenistölleen mieltä ja kehoa virkistävää toimintaa. Tärkeitä ovat kuitenkin myös mitalit. Ne ovat osoituksia siitä, että säännöllinen harjoittelu tuottaa tuloksia. Samalla ne kertovat siitä, että pienen paikkakunnan humoristit voivat tiukassa kisassa pärjätä isompien paikkakuntien porukoille.
Tärkeätä menestys on myös Kangasniemen imagolle. Harvalla pienellä paikkakunnalla on oma jäähalli ja oma curlingseura. Ja harvalla paikkakunnalla jääntekijä, joka on maan ja maailman kuulu. Meillä on sellainenkin. Mika Ollikainen.

Curling tuli suomalaisten tietoisuuteen, kun Suomen miehet ottivat Markku Uuspaavalniemen johdolla hopeaa Torinon olympialaisissa vuonna 2006. Nyt tarvittaisiin uusi napakasti nänniin osuva määrämittainen, jotta harrastajamäärät saataisiin taas nousuun. Kangasniemelläkin kaivattaisiin joukkoon mukaan nuoria harrastajia. Riittäisiköhän harrastajaryntäykseen se, että Oiva Manninen joukkueineen tulisi MM-kisoista kotiin mitalit kaulassa?

Kalevi Tiitinen
kalevi.tiitinen@kangasniemenlehti.fi