0

Vihreiden Maisa Juntunen käynnistää kampanjansa – ”Kaupungit ja maaseutu tarvitsevat toisiaan”

Maisa Juntunen käynnistää eduskuntavaalikampanjansa lauantaina Kangasniemellä. Juntunen on maatilan emäntä ja Vihreiden ehdokas Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Hänen kampanjansa kantava teema on kaupunkien ja maaseudun vuorovaikutus. Tämä on Juntuselle tuttu teema, sillä hän on taustaltaan kaupunkilainen ja näkee, että kaupungit ja maaseutu tarvitsevat toisiaan.
– Luonnon arvostus, lähipalvelut, lähiruoka ja avoin päätöksenteko ovat asioita, joita haluan puolustaa ja parantaa yhteiskunnassamme. Keskeistä on myös se, että ilmastonmuutosta ja köyhyyttä torjutaan tehokkaasti ja oikeudenmukaisesti niin, että kaikilla on mahdollisuus kestäviin valintoihin. Jokaiselle tulee turvata arvokas arki asuinpaikasta ja taloudellisesta tilanteesta riippumatta, ehdokas kertoo.
Juntusella on miehensä kanssa lypsykarjatila Kangasniemellä. Koulutukseltaan hän on viestinnän maisteri Jyväskylän yliopistosta. Juntunen on Maaseutu-ja erävihreiden varapuheenjohtaja ja Kaakkois-Suomen Vihreiden piirihallituksen varapuheenjohtaja. Hän oli mukana tekemässä syksyllä 2018 julkaistua vihreiden maatalouspoliittista ohjelmaa. Perheeseen kuuluu mies ja kaksi lasta.
– Muutin kuusi vuotta sitten Helsingistä Etelä-Savoon ja se oli elämäni paras päätös. Löysin täältä luonnonläheisen ja yhteisöllisen elämän, joka sopii hyvin pienten lasten kanssa elämiseen, Juntunen kuvailee.
Juntusen kampanjan avaus järjestetään lauantaina 9. helmikuuta kello 10-13 Kangasniemen rantatorilla (os. Satamatie 18, Kangasniemi). Samalla avataan Maisan Pop Up Vaalikahvilan ovet ensimmäistä kertaa. Ulkoilmatapahtumassa on ohjelmaa koko perheelle; mm. poniratsastusta, mäenlaskua ja keskustelua ajankohtaisista asioista.