0

Reinikaisten 150-vuotisjuhlaa vietetään tänään hyväntekeväisyyskonsertin merkeissä

Mirja ja Veikko Reinikaisen 150-vuotisjuhlaa vietetään Kangasniemen kunnantalolla tänään lauantaina 2. helmikuuta ”On aika kiittää” -hyväntekeväisyyskonsertin merkeissä. Hengellisen musiikin konsertin esiintyjinä ovat Heidi Hirvonen (laulu), Ari Kauhanen (laulu&kitara), Tapani Tissari (laulu&piano) sekä Maija, Butoto, Sofia ja Joela Kazera (laulu).
Samalla juhlitaan myös sitä, että on tullut täyteen 40 vuotta, kun Reinikaiset lähetettiin Zaireen eli nykyiseen Kongon demokraattiseen tasavaltaan lähetystyöhön palvelemaan lähimmäisiä. Kongossa he työskentelivät muun muassa viime vuonna Nobelin rauhanpalkinnon voittaneen kongolaisen lääkärin Denis Mukwegen kanssa ja auttoivat häntä perustamaan sairaalan Itä-Kongoon.

Mirja syntyi 1.2.1944 Turussa ja Veikko 5.2.1944 Hokan kylässä. Veikko oli alle kouluikäinen, kun hänelle esiteltiin Hokan koululla pikkuriikkistä kiinalaista kenkää, joka oli kauneusihanne ylhäisötyttöjen jalan koon määrittelyssä. Tässä oli alku Veikon lähetyskutsulle.
10-vuotiaana Veikolla syntyi unelma: hän halusi oppikouluun. Onneksi Kangasniemellä oli toimelias kirkkoherra, jonka ansiosta paikkakunnalle perustettiin lukio. Se mahdollisti Veikon opintojen jatkumisen, ja hänestä tulikin kuuden laudaturin ylioppilas. Lisäksi Veikko sai vuoden stipendin Turun yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan.
Turussa Mirjan ja Veikon tiet kohtasivat. He tapasivat ensimmäisen kerran helluntaiseurakunnassa. Veikon mielessä syttyi rukous: ”Herra, pidä Mirja kämmenelläsi ja minut toisella kämmenellä. Jos sinun hyvä tahtosi on, niin johdata meidät yhteen käsi kädessä Sinua palvelemaan lähetystyössä.”
Lähetysnäky oli Veikolle niin voimakas, että hän tarkkaili viisi vuotta Mirjaa vakuuttuakseen siitä, että Mirjallakin on lähetysnäky. Olihan Mirjalla: hän oli jo 13-vuotiaana sanonut Jumalalle: ”Tässä olen, lähetä minut.”
Jumalalla oli suunnitelma: Hän lähetti Mirjan ja Veikon Zaireen. Noustessaan 40 vuotta sitten lentokoneeseen he tuskin osasivat aavistaa, mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan. Ilman esirukoilijoita ja työn tukijoita työ ei olisi ollut mahdollista.
Mirja ja Veikko ovat saaneet kulkea Jumalan johdatuksessa sekä kokea Hänen apuaan ja ihmeellistä varjelustaan. Käsi kädessä he ovat saaneet kulkea, sillä tänä vuonna juhlitaan myös heidän 50-vuotishääpäiväänsä. On siis syytä juhlaan ja kiitokseen.
Tervetuloa tyhjin käsin Kangasniemi-saliin kuuntelemaan Mirjalle ja Veikolle merkityksellisiä lauluja ja katselemaan kuvia matkan varrelta.
Halutessasi voit muistaa Kongon hädänalaisia. Tilinumero: Mirja ja Veikko Reinikainen, lähetystili FI 7451050620029390.

Mirja ja Veikko Reinikaisen 150-vuotisjuhla ”On aika kiittää” -hyväntekeväisyyskonsertti tänään lauantaina 2.2. klo 15 Kangasniemen kunnantalolla.