0

Sähköverkon viankorjaus on käynnissä – Järvi-Suomen Energia on siirtynyt suurhäiriötilaan

Talvimyrsky katkoi sähköjä eri puolilla maakuntaa. Keskiviikkoaamu käynnisti korjaustoimet täydellä vahvuudella ja Järvi-Suomen Energia on siirtynyt suurhäiriötilaan.

Sääennusteiden valossa tilanne tulee kestämään ajallisesti pitkään, koska sään lauhtumista ei ole näköpiirissä. Lumikuormatilanne painottuu Järvi-Suomen Energian jakelualueen länsiosiin. Vaikein tilanne on Kangasniemellä, Toivakassa ja Leivonmäellä. Tällä hetkellä jakelualueen taajamissa on sähkönjakelu kunnossa.

Järvi-Suomen Energia on aloittanut viankorjausta aamusta noin 100 asentajan voimin ja puiden raivaustyöhön yhtiö saa myös noin 15 metsätyökonetta. Kaksi helikopteria lentää partiointilennolle torstaina sään niin salliessa. Yhtiö vahvistaa sähköverkon operointia, asiakaspalvelua ja muissa tehtävissä toimivan henkilöstön määrää.

Teiden pysyminen avoimena lumesta nopeuttaa vikakohteisiin pääsyä, joten paikallisteiden auraaminen on hyödyllistä tilanteen normalisoitumiseksi. Sähkönjakeluyhtiö pyytää asiakkaitaan mahdollisuuksien mukaan jättämään teiden puomit auki vian korjauksen nopeuttamiseksi.

Myös puhelinliikenteessä ja muissa tietoliikenneyhteyksissä on esiintynyt ongelmia paikoitellen, mikä kuvaa osaltaan tilanteen vakavuutta.

Järvi-Suomen Energia pyytää asiakkaitaan myös omaan varautumiseen, pakkasen kiristyessä kiinteistöt jäähtyvät ja vedenjakelussa saattaa ilmetä ongelmia.

Yhtiö muistuttaa, että puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Vikapalvelunumeroon 0800 90440 kannattaa soittaa, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun.  Vianaiheuttajan sijainnin voi ilmoittaa myös vikailmoituslomakkeella. Sähkönjakelun palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että yhtiö saa kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista.

Järvi-Suomen Energian keskijänniteverkossa oli klo 10.50 noin 10 000 sähkötöntä asiakasta, joista Kangasniemellä 1720.

Keskijänniteverkon tilaa voi seurata sähköyhtiön häiriökartalta.