0

Kerrostaloyksiö syttyi tuleen

Kangasniemen keskustassa syttyi uhkaava asuntopalo joulupäivän ja tapaninpäivän välisenä yönä.  Pelastuslaitos hälytettiin Otto Mannisen tie 27:ään yöllä klo 2.48. Tuli oli päässyt valloilleen kolmikerroksisen kerrostalon ensimmäisen kerroksen yksiössä.

Palavasta huoneistosta levisi savua porraskäytävään, jossa olevat palovaroittimet laukesivat. Varoittimien äänet havahduttivat talon ylimmän kerroksen asukkaan, joka hälytti palokunnan paikalle. Pelastuslaitoksen savusukeltajat murtutuivat palavaan huoneistoon ja löysivät huoneiston asukkaan lattialta makaamasta. Asukas oli hengissä ja hänet toimitettiin sairaalaan.

Asukkaan pelastuminen oli hälytyksentekijän ja pelastuslaitoksen nopean toiminnan ansiota. Länsi-Savolle tilannetta kommentoineen palomestari  Ismo Vihron mukaan asukkaan hengissäselviäminen oli täpärällä. Kyse oli vain minuuteista.

Palo saatiin nopeasti sammumaan. Pelastuslaitoksen mukaan huoneisto ei palanut kokonaan, mutta kärsi noin 30 000 euron vahingot. Palon sytymissyytä tutkitaan.