0

KaPa sarjajohdossa joulutauolle

Polvijärven Urheilijoiden (PoU) sarjajohto päättyi lyhyeen, kun KaPa-51 jääkiekon edustusjoukkue nappasi kärkipaikan takaisin viime lauantaina pelatussa kotiottelussa. PoU kukistui kangasniemeläisyleisön edessä hulppein lukemin 11-1 (5-1, 3-0, 3-0).
– Se oli kyllä vahva esitys. Kahden tappion jälkeen sarjan kärkiotteluun oli helppo syttyä. Halusimme saada taas pelin kuntoon ja valmistautumisesta asti oli hyvä meininki, taustoittaa KaPan kapteeni Elmeri Linnera.
Peli ratkesi KaPan hyväksi jo runsasmaalisessa avauserässä.
– Peli lähti hyvin käyntiin ja ensimmäisessä erässä olimme hyvällä jalalla liikenteessä. Huikean ottelun pelannut Ville Laakkonen teki pari nopeaa maalia ja ensimmäisen erän ainut miinusmerkki oli, kun vastustaja pääsi kaventamaan meidän pienestä virheestä viiteen yhteen, Linnera kertoo.
Avauserän maaleista vastasivat Laakkosen lisäksi Mikael Vasara, Elmeri Linnera ja Teemu Huoponen.
– Toinen ja kolmas eräkin oli meiltä jämäkkää tekemistä. Pääsimme rummuttamaan laajalla pelaajaringillä, eikä vastustaja päässyt oikein missään vaiheessa kyytiimme mukaan, kapteeni Linnera iloitsee.

Toisen ja kolmannen erän maalit kirjattiin Jussi Siitoselle, Jerry Kenakkalalle, Mikael Vasaralle sekä hattutemput tehneille Elmeri Linneralle ja Ville Laakkoselle. Laakkonen ja kaksi syöttöpistettä napannut, KaPaan PoU-ottelussa paluun tehnyt puolustaja Sami Kallio saavat kapteenilta erityismaininnat.
– Ville Laakkosen lisäksi otteluun ehdottomiin onnistujiin kuului Sami Kallio, jonka erinomainen luistelu ja vahva kiekollinen pelaaminen tuo lisää laatua etenkin avauspelaamiseemme.

Lauantain ottelu oli KaPalle syyskauden viimeinen. 12 pelatusta III-divisioonan syksyn runkosarjaottelusta KaPa onnistui voittamaan kymmenen, osan varsin suurella maalierolla vastustajaan nähden. Tappioon päättyi kaksi viimeisintä PiPS:iä vastaan pelattua ottelua.
– Syyskausi on ollut meille varsinaista vuoristorataa. On ollut paljon hyviä juttuja ja uudet pelaajat ovat tulleet hienosti mukaan. Ykköskenttämme Vasara – Himanen – Huoponen oli vahva koko syyskauden. Pelaamisemme kuitenkin ailahteli syksyn mittaan aika paljon ja PiPS-tappiot opettivat, että jos emme ole joka viikko terävimmillämme, niin tukkaan tulee, Linnera ymppää päättynyttä syyskautta.

Kevään sarjapelit käynnistyvät tammikuun 5. päivänä, jolloin KaPa kohtaa Rantasalmen Urheilijat Tehomet Areenalla pelattavassa kotiottelussa.
– Kevätkauteen siirryttäessä tarvitsemme hyviä, laadukkaita treenejä alle ja sitä kautta tasaisuutta otteisiimme, jotta olemme valmiit, kun helmikuun lopussa pääsemme playoffeja pelaamaan, Linnera toteaa.