0

Arkeologiaan apurahaa

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt ensi vuodelle 10 000 euron suuruisen Mullankaivajat-apurahan filosofian maisteri, arkeologi Ninni Närväiselle ja työryhmälle monitieteisen historiantutkimuksen jatkohankkeen toteuttamiseen Kangasniemellä.
Suomen Kulttuurirahaston viime vuonna käynnistämän Mullankaivajat-hankkeen tavoitteena on lisätä oppilaiden kiinnostusta tieteellisiin menetelmiin, oman lähialueen menneisyyteen ja historiaan yleensä. Arkeologinen työskentely sopii myös erinomaisesti uuden opetussuunnitelman mukaiseen ilmiöoppimiseen ja opiskeluun koulun ulkopuolella.
Mullankaivajat-apurahaa saivat Etelä-Savosta myös Juvan kunta, jolle myönnettiin 30 000 euroa Juuret syvällä Juvan kylissä -hankkeen toteuttamiseen sekä Savonlinnan maakuntamuseo, jolle myönnettiin 30 000 euroa Mullankaivajat Saimaalla 2.0. -hankkeen jatkamiseen.