0

Itsenäisyyspäivää vietetään tänään perinteisin menoin

Itsenäisyyspäivää vietetään tänään paikkakunnalla perinteisin menoin. Juhlallisuudet alkavat tänään torstaina 6.joulukuuta kello 9.30, jolloin siniristilippu nostetaan salkoon kunnantalolla. Lipunnostossa laulaa Kangasniemen Mieslaulajat.
Lipunnoston jälkeen kello 10 on vuorossa Jumalanpalvelus kirkossa ja noin kello 11 suoritetaan kunnianosoitukset ja seppeleen lasku sankaripatsaalla. Tuolloin lähtevät myös seppelepartiot osoittamaan kunnioitusta Karjalaan jääneiden, Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden ja Vapaussoturien muistomerkeille.
Kunnantalolla alkaa kahvitarjoilu kello 11, ja se jatkuu aina kello 12.30 saakka. Kello 12.30 alkaa juhla Kangasniemi-salissa. Juhlapuheen pitää kotiseutuneuvos Raija Vehmala ja ohjelmaa juhlassa esittävät muun muassa Beckerintien kamariorkesteri ja Teatteri Ilona. Juhlassa luovutetaan myös kunnan kulttuuripalkinto ja liikuttajapalkinto.
Partiolaisten soihtukulkue lähtee Kansis-keskuksen pihasta sankarihaudoille kello 17. Sankarihaudoilla suoritetaan kynttilöiden sytytys. Soihtukulkueeseen voivat osallistua kaikki halukkaat.
Kangasniemen itsenäisyyspäivän juhlallisuudet järjestävät Kangasniemen kunta ja Kangasniemen seurakunta ja niihin on vapaa pääsy.

Kangasniemen itsenäisyyspäivä torstaina 6.12. klo 9.30 alkaen.