0

Sähkönjakeluyhtiö kehoittaa varautumaan sähkökatkoihin

Sääennusteiden mukaan tänään keskiviikkona ja huomenna torstaina vietetään tuulisia päiviä. Järvi-Suomen Energia Oy varautuu sähköverkon vikojen korjaukseen ja häiriötilanteen hallintaan. Yhtiön sähköverkkoon on jo syntynyt yksittäisiä sähköverkon vikoja ja valmiustilamme on nostettu keltaiseksi, mikä tarkoittaa kohotettua valmiutta organisaation eri tasoilla.

Yhtiö on varannut resursseja viankorjaukseen ja asiakaspalveluun ja seuraa tilanteen kehittymistä tarkasti. Myös muuta häiriötilanteen hallintaa ja tukitoimen parissa työskentelevän henkilökunnan määrää on vahvistettu. Vikojen syntymistä edesauttaa se, että puut ovat edelleen täydessä lehdessä, jolloin ne ovat erityisen alttiita tuulen voimalle.

Yhtiö pyytää asiakkailtaan malttia yhteydenotoissa myräkän alkuvaiheessa. Vikapalvelunumeroon 0800 90440 kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan, kuten sähkölinjaan nojaavan puun. Sähkönjakelun palautumisen kannalta on ensisijaisen tärkeää, että yhtiö saa kirjattua ja välitettyä maastoon tiedon vian aiheuttajista ja sijainnista. Puita ei saa missään tapauksessa itse poistaa linjoilta omatoimisesti eikä mahdollisiin maassa oleviin johtoihin saa koskea sähköiskun vaaran takia.

Tänään keskiviikkona 12.9. klo 13 Järvi-Suomen Energian keskijänniteverkossa on noin 2000 sähkötöntä asiakasta, joista Kangasniemeltä noin 100.

Etelä-Savon Pelastuslaitos raivaa vaarallisia, pikaisia toimia vaativia kohteita parhaillaan Mikkelin seudulla jonotuslistan mukaisesti. Raivaustehtävät pääosin kuuluvat maanomistajille, sähköyhtiöille tai vastaaville.

Kommentteja aiheesta “Sähkönjakeluyhtiö kehoittaa varautumaan sähkökatkoihin

  • 13.9.2018 at 16:10
    Permalink

    Noista sähkökatkoista, vastahan ne joku aika sitten laittoivat piuhat maan-alle ja mikäs ne silloin katkoo .
    Vai oliko se kirkonkylässä kun kaapelit laittoivat ojaan .
    Harvoin kirkolla niin paljon tuulee. Oliskohan pitänyt aloittaa pitäjiltä. Se piuhojen hautaaminen.

Comments are closed.