0

Sotkalintu on lehähtämässä uusille sijoille – veistoksen siirtämistä suunnittelemaan toimikunta

Linnut ovat aloittaneet syysmuuttonsa. Muuttoa kaavaillaan myös Sotkalinnulle. Kuvanveistäjä Veikko Haukkavaaran tekemä Sotkalintu-veistos on nököttänyt paikoillaan Kiviniemen leirintäalueelle johtavan tien varressa jo yli 30 vuotta. Nyt kunnassa on katsottu, että veistoksen nykyinen sijaintipaikka ei ole teoksen näkyvyyttä ja taiteellista arvoa ajatellen riittävä.

Kunnanhallitus nimesi maanantaina toimikunnan Sotkalinnun uutta pesäpaikkaa suunnittelemaan ja toteuttamaan. Toimikuntaan on valittu Simo Hokkanen sivistys-​ ja hyvinvointilautakunnasta ja Ritva Alanne paikallishistoriaa tuntevana asiantuntijana. Kunnanhallituksen edustajaksi toimikuntaan on nimetty kunnanhallituksen puheenjohtaja Tapani Nykänen. Lisäksi kunnanhallitus pyytää teknistä lautakuntaa valitsemaan oman edustajansa toimikuntaan.

 

Asiaa jo aiemmin käsitellyt sivistys- ja hyvinvointilautakunta on esittänyt Sotkalinnun uudeksi paikaksi niin kutsuttua vanhan uimalan levikettä Wiljam Sarjalan tien alueella.

 

 

Lue koko juttu 30.8. ilmestyneestä Kangasniemen Kunnallislehdestä.

Kommentteja aiheesta “Sotkalintu on lehähtämässä uusille sijoille – veistoksen siirtämistä suunnittelemaan toimikunta

  • 1.9.2018 at 09:53
    Permalink

    Sotka eli telkkä – liekkö taiteilija koskaan nähnyt?

Comments are closed.