0

Omasta kotiseudusta olen aina tykännyt

Kangasniemi sai uuden kotiseutuneuvoksen 27.6. Tasavallan presidentti myönsi arvonimen Raija Vehmalalle, paljasjalkaiselle kangasniemeläiselle, joka sanoo aina tykänneensä omasta kodistaan ja kotiseudustaan.

– Ammattinikin aikoinaan valitsin sitä silmälläpitäen, että siinä olisi mahdollisuus jäädä töihin omalle paikkakunnalle. Kun täällä oli aluksi tarjolla vain sijaisuuksia, hain virkoja muualtakin, mutta en lopulta lähtenyt minnekään, vaikka tulin valituksi, kertoo pitkän päivätyön opettajana tehnyt Vehmala.

– Pienestä pitäen on ollut haaveeni, että voisin koko elämäni asua omassa kotonani. Sekin haave on toteutumassa.

Kun tieto kotiseutuneuvoksen tittelistä alkoi levitä viime viikon lopulla, oli Raija Vehmala teemaan sopivasti ahkeroimassa Pitkäpellon talkoissa. Silminnäkijähavaintojen mukaan hän kiipeili savusaunan katollakin purkuhommissa, mikä on toimi, jota kotiseutuyhdistyksen puheenjohtajalta ei välttämättä edellytetä.

 

Lue lisää uudesta kotiseutuneuvoksen tittelin haltijasta 5.7. ilmestyneestä Kangasniemen Kunnallislehdestä.