Juhani Saksan Poutapäivä matkaa Roomaan

Kuvanveistäjä Juhani Saksan taidetta on myös tulevana kesänä esillä Roomassa. Viime vuonna näyttelyssä oli esillä Havainto, Etelä-Savon marmorista veistetty lintu. Nyt Roomaan matkaa pronssiveistos Poutapäivä, joka kantaa tunnetun säidentietäjän, etanan hahmoa.
Saksan työ on esillä Art Expo Summer Rome 2018 -näyttelyssä, joka järjestetään kesäkuussa Domus Romana taidegalleriassa Rooman keskustassa, Piazza di Spagnan ja Fontana di Trevin naapurustossa.
Rooman kesänäyttelyyn on valittu yksi työ kaikkiaan 65 taiteilijalta. Osallistujat tulevat maapallon eri puolilta. Suomesta on ollut mukana vuosittain 1-2 taiteilijaa.

Rooman näyttelyyn Juhani Saksa on päässyt mukaan Artists in the World Events -järjestön kautta.
– Mukanaolo järjestön listoilla on avannut paljon uusia yhteyksiä ympäri maailmaa. Kun vuosikymmenten työn jälkeen pääsee mukaan tällaisiin näyttelyihin, merkitsee se taiteilijalle tärkeää juhlahetkeä työn merkeissä, kuvailee Saksa.
– Järjestön toiminta on malliesimerkki siitä, miten taidetta tuodaan esille suuressa maailmassa.Taidelajista riippumatta taiteentekijät pääsevät tasavertaisesti esille ja työt saavat niille kuuluvan arvostuksen. Taustavoimien tekemä työ ja tuki on vertaansa vailla. Näyttelyn organisaatio toimii taka-alalla, mutta on aina tarpeen tullen tavattavissa.