Otto Mannisen koulu järjestää tänään Kevätkivaa kaikille

Otto Mannisen koulun oppilaat sekä Pieksämäen seudun ja Kangasniemen 4H-yhdistyksen Coach Start -hanke järjestävät toistamiseen kevättapahtuman. Kevätkivaa-tapahtuman nimen ovat ideoineet Elvi ja Emmat. Ideariihi lähti yksinkertaisesti siitä, että tapahtuman aikaan on kevät.
Lapset ilmoittavat tapahtuma-ajaksi lauantain 14.4. klo 10-14. Tapahtumapaikkana on kunnantalon piha. Lauantaina kannattaakin hiljentää kaasujalkaa kunnantalon kohdalla ja poiketa paikanpäälle katsomaan mistä on kyse.
Kevätkivaa -tapahtumassa ei ole puutetta ohjelmasta. Oppilaat ovat valinneet ja suunnitelleet erilaisia leikkejä, kilpailuja ja palveluja tapahtumaan. Luvassa on muun muassa limbo, murhaajaleikki, bingo, kahvio ja arpajaiset. Lisäksi lapset myyvät itse tekemiään linnunpönttöjä. Kuulostaa siltä, että tapahtuma sopii niin lapsiperheille kuin yksin tuleville aikuisille ja itse asiassa aivan kaikille. Eikä ikääkään ole lähdetty rajoittamaan. Kaikki ovat tervetulleita!
Tapahtumassa pitää olla aina jotakin suun kostuketta ja mahan täytettä, niinpä Kevätkivaa -tapahtumassa on Otto Mannisen koululaisten järjestämä kahvio. Huhujen mukaan kahviosta saisi oppilaiden itse tekemiä muffinsseja sekä keksejä, teetä, kahvia, mehua ja makkaraa.
Kahvion, arpajaisten ja linnunpönttöjen tuotto menee oppilaiden retkirahastoon. Kassaa kartuttamalla voikin tukea oppilaiden kevätretkeä. Erillistä sisäänpääsymaksua ei tapahtumassa ole.
Lopuksi oppilaat pääsevät kertomaan, miksi lauantaina kannattaa ehdottomasti suunnata Kevätkivaa-tapahtumaan. Vastaus kuuluu: ”Siellä on niin kivaa, ettei tarvitse jäädä sohvan pohjalle”.
Juttuun on haastateltu Otto Mannisen koulun 3.-5.-luokkalaisia Tapahtumantuottajia.

Otto Mannisen koulun oppilaiden tapahtuma Kevätkivaa järjestetään kunnantalolla lauantaina 14.4. klo 10-14.