EM-hopeamitalisteja juhlittiin

Suomen miesten curlingjoukkue teki historiaa ja otti hopeaa kuurojen EM-kisoissa Sveitsissä maaliskuun lopulla. Tiistai-iltana mitalisade ylsi Kangasniemellekin, kun mitalijoukkueessa pelanneet Kangasniemi Kurlingin Risto Lehtinen ja Jari Häkkinen kukitettiin Tehomet Areenalla järjestetyssä juhlatilaisuudessa.
Lehtisen ja Häkkisen lisäksi joukkueessa olivat mukana Veli-Pekka Vähälä, Veikko Parikka ja Timo Toivonen. Joukkueen valmentajana toimi Jussi Heinonen.

Mikkeliläinen Lehtinen ja Pieksämäen puolella asuva Häkkinen ovat jo kymmenisen vuotta olleet tiivis osa Kangasniemen Kurlingin joukkuetta, ja olleet mukana ottamassa mm. senioreitten SM-mitaleita. Viime vuonna miehet olivat mukana Kangasniemen joukkueessa, joka edusti Suomea senioreitten MM-kisoissa Kanadassa.
– Kangasniemelle vetää mukaan hyvä joukkuehenki ja hurtti huumori, perustelivat Lehtinen ja Häkkinen.
Huumorista saatiin hyvä osoitus tiistaina, kun seuran edustaja Hannu Laitinen kiitteli kaksikon saavutuksia.
– Ne jotka seurasivat kisoja, näkivät nautittavaa peliä. Kummatkin pelasivat paljon paremmin kuin mitä taidot edellyttävät, kuvaili Laitinen Kangasniemi Kurlingin historian parhaaseen kansainväliseen tulokseen yltänyttä suoritusta.

Hopea oli hieno saavutus, mutta Lehtisen ja Häkkisen kommenteista kuulsi pieni pettymys, koska kultakin olisi ollut otettavissa. Tiukassa finaalissa Venäjä voitti Suomen tuloksella 8-7. Ratkaisu saatiin vasta jatkopäässä.
– Finaalissa meille tuli muutamia virheitä, jotka jäivät harmittamaan. Kulta jäi vain viidestä sentistä kiinni. Lähellä se oli, kommentoi Lehtinen.
Mitalin lisäksi miehillä oli Sveitsistä muutakin tuotavaa. Häkkinen valittiin kisojen parhaaksi pelaajaksi ja Lehtinen parhaaksi kolmosheittäjäksi.
Seuraava kansainvälinen haaste miehillä on edessä vuonna 2021, jolloin kisataan kuurojen MM-kisat Kanadan Albertassa. Ja tietenkin edessä on runsaasti tiukkoja kisoja myös Kangasniemen Kurlingin riveissä.