Naisten Pankin teetupaillassa oli esillä jopa satavuotiaita nukkeja

Nuket ovat rakkaita leluja, joita löytyy varmasti jokaisen tytön kaapista. Ja on niitä vanhemmillakin. Naisten Pankin kangasniemeläiset toimijat järjestivät maanantaina perinteisen teetupailtansa yhteydessä Tervaniemen tuvalla nukkenäyttelyn, johon rakkaita nukkejaan olivat tuoneet mm. keramiikkataiteilija Eila Hokkanen ja nukkenäyttelyn ideasta vastannut Erja Lähteenmäki. Näyttelyyn leluvarastostaan nukkeja luovuttanut vanhin tyttö oli jo 90-vuotias.
Aiemmin päivällä nukkenäyttelyyn kävivät tutustumassa myös päiväkodin ja eskarin lapset.

Naisten Pankki pyrkii auttamaan kehitysmaiden naisia ja tyttöjä. Tyttöjen kohtalot saivat myös Eila Hokkasen aikoinaan nukenvalmistuksen pariin. Hän esitteli Tervaniemen tuvalla ensimmäistä nukkeaan, pientä kiinalaistyttöä, jonka aihe nousi hänelle mieleen matkalla Kiinassa.
– Yhden lapsen politiikan vuoksi Kiinassa suosittiin poikia ja tytöt joutuivat usein hylätyiksi. Pienten tyttöjen kohtalot koskettivat, ja sain siitä kimmokkeen tehdä ensimmäisen nukkeni.

Nukkenäyttelyn idea lähti Erja Lähteenmäen mukaan liikkeelle omasta harrastuksesta. Hänellä on laaja nukkekokoelma, josta osa oli esillä Tervaniemen tuvalla. Merkittävä osa Lähteenmäen nukeista on omaa käsityötä. Varsinkin huovutetut nuket saivat osakseen kehuja.

Naisten Pankki kerää varoja, joiden turvin tuetaan kehitysmaiden naisten ja tyttöjen työllisyyttä ja koulutusta. Kangasniemellä Naisten Pankki on viisivuotisen toiminta-aikansa kerännyt hyvään tarkoitukseen noin 15 000 euroa.
Lue lisää 8. maaliskuuta ilmestyneestä Kangasniemen Kunnallislehdestä.