0

Palomiesyhdistys nosti jäihin uponneen auton – Katso video

Puulan Vuojaselällä tammikuun alkupuolella jäihin uponnut mökkiläisen BMW nousi jäistä Kangasniemen Palomiesyhdistyksen voimin.
Palomiesyhdistys ryhtyi jäihin pudonneen auton nostohankkeeseen harjoitusmielessä ja yhteisymmärryksessä auton omistajan kanssa. Kyseessä ei ollut virallinen pelastustehtävä, koska nosto on tällaisissa tapauksissa omistajan vastuulla, kuten on myös jos auto ajetaan ojaan. Palomiesyhdistystä asiassa motivoi halu pitää Puula puhtaana.
Nosto-operaatiossa oli mukana 10 henkeä ja aikaa se vei viitisen tuntia. Mukana olivat operaatiota johtaneen Tuomo Halmeslahden lisäksi Jarkko Manninen, Jori Pynnönen, Olli Pynnönen, Suvi Simonen, Tiia Saksa, Aleksi Siitari, Jere Laitinen, Tero Lahikainen ja Marko Nyman.
Lauantaina suoritettua nostoa oli valmisteltu huolellisesti muun muassa vahvistamalla alueen jäätä auraamalla ja viemällä puutavaraa nostopaikalle. Kalustoa yhdistys keräsi eri paikoista, mutta pääosin nostossa toimittiin pelastuslaitoksen kalustolla. Raskaita sammutusautoja ei jäälle ajettu.
BMW nousi jään alta kekseliäillä keinoilla vinssien ja taljojen avulla. Vinssaus tehtiin pienen maastoauton keulavinssillä. Maastoauto oli paalutettu jäähän kiinni ennen vinssaamista. Palomiesyhdistys rakensi jäälle puusta kehikon, jonka avulla auton painoa kevennettiin ennen vinssausta.  Ennen nostoa yhdistyksen väki myös sahasi jään auki auton ympäriltä moottorisahoilla.

Videon on kuvannut Kangasniemen Palomiesyhdistys.

Kommentteja aiheesta “Palomiesyhdistys nosti jäihin uponneen auton – Katso video

  • 27.2.2018 at 06:34
    Permalink

    Hyvä-upeeta! 100% kiitos palomiesyhdistykselle ja kaikille osallistuneille! Siinä esimerkki yhteisön toiminnasta-ja yksilön hölmöydestä minkä takia auto oli uponnut puhtaaseen Puulaan !

Comments are closed.