Ikiliikkujan lapsuudessa alkanut urheilu-ura jatkuu edelleen

Mustavalkoisessa valkokuvassa 1970-luvulta Kalskeen nuoret urheilijat poseeraavat valmentajansa Reijo Pynnösen seurassa.
– Kuvassa ovat mukana mm. Ringa Ropo ja Riitta Svala, jotka lukeutuivat tuon joukon huippuihin, sanoo Pynnönen ja etsii kuvasta tuttuja kasvoja.
– Aloitin yleisurheiluvalmennuksen pitämisen vuonna 1970. Tuohon aikaan yleisurheiluinnostus oli kova. Parhaimmillaan yksissä harjoituksissa saattoi olla paikalla 72 nuorta urheilijaa.
Vuosien mittaan urheilijasukupolvet ovat vaihtuneet, mutta yksi asia on ennallaan: Reijo Pynnönen mukana valmentamassa. Edelleenkin hän ajelee säännöllisesti Jyväskylästä Kangasniemelle viikottain yleisurheilukouluun ja kesäisin ikäreihin.

Pynnönen palkittiin Etelä-Savon urheilugaalassa pitkästä elämänurastaan urheilun parissa. Palkintoon liittyi Veikkauksen maakunnallinen 500 euron Jokeri-palkinto. Juoksusuoralla Pynnönen luovutti juhlallisesti 500 euron palkinnon Sinkkoselle ja edelleen kangasniemeläisille nuorille. Summa käytetään nuorten urheilijoiden leirikuluihin.
Arvostettu elämänurapalkinto oli Pynnöselle mieluinen yllätys. Kyseessä ei kuitenkaan ollut ensimmäinen kerta, kun hän sai ottaa tunnustuksia vastaan.

Lue lisää 8. helmikuuta ilmestyneestä Kunnallislehdestä.