Attendo jätti tarjouksen Mäntykankaasta

Attendo Oy haluaa ostaa Mäntykankaan vanhainkodin kiinteistön ja rakentaa Kangasniemelle uuden senioripalvelutalon. Kunnanhallitus hyväksyi kauppasuunnitelmat maanantaina äänin 5-2. Hanketta vastaan äänestivät demareiden Tuula Vornanen ja vihreiden Petra Laitinen. Kumpainenkin ilmoitti kokouksessa jättävänsä päätökseen eriävän mielipiteensä.
Lopullisen sanansa kaupasta sanoo kunnanvaltuusto tämän vuoden ensimmäisessä kokouksessaan helmikuussa.
Kangasniemi neuvotteli viime vuoden aikana Attendon ja Essoten kanssa yhteistyösopimuksesta, jonka myötä nykyisen vanhainkodin alueelle rakennettaisiin uusi senioripalvelutalo ja alueelle muodostuisi samalla moderni hoivakampus, jonka alueella yhteistyössä toimisivat sekä julkiset että yksityiset palvelut.
Nyt hallituksessa hyväksytyn Attendon tarjouksen mukaan Mäntykankaan kiinteistö siirtyy Attendon omistukseen tasearvolla, joka on noin 1,5 miljoonaa euroa. Attendo rakentaa Mäntykankaan nykyisen kiinteistön ja Otto Mannisen tien väliselle alueelle uuden asumispalveluyksikön. Uuden yksikön käyttökustannuksista vastaa Attendo. Uuden yksikön valmistuttua Attendo vastaa vanhan Mäntykankaan kiinteistön purkamisesta. Kangasniemi, Attendo ja Essote ovat sopineet, että Essote kuntayhtymä vastaa asumispalvelujen tuottamisesta 2019 loppupuolelle. Senioripalvelutalon valmistuttua palvelujen tuottaminen siirtyy Attendolle. Mäntykankaan asukkaiden ei tarvitse muuttaa nykyisestä ryhmäkodista väistötiloihin, vaan he voivat asua Mäntykankaassa uuden senioripalvelutalon valmistumiseen saakka. Rakennettavalla senioripalvelutalolle on haettu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA) investointiavustusta ja korkotukilainaa. Päätös asiasta saadaan vuoden 2018 alkupuolella, jolloin myös senioripalvelutalon rakennustyöt on tarkoitus aloittaa.

Lue lisää 18.1. ilmestyneestä Kangasniemen Kunnallislehdestä.

2 kommenttia aiheesta “Attendo jätti tarjouksen Mäntykankaasta

 • 22.1.2018 at 16:43
  Permalink

  On se kumma kun juuri paikallinen urakoitsija teki lähes 800 000€:n kosteusvauriokorjauksen, ja nyt pitää käyttökelvottomana myydä pois

  • 1.2.2018 at 08:27
   Permalink

   Mikä se on tämä Artun Palveluasunnot joka rakentaa uuden rakennuksen johon Attendo tulee
   vuokralle?

Comments are closed.