Taidelinna avasi kuukaudeksi ovensa

Jyväskyläntien varressa sijaitseva Pekka Hiltusen Taidelinna näyttelyineen avautui yleisölle jälleen heinäkuun alussa. Nyt tai ei koskaan-nimeä kantava näyttely on todella

Tuuli Teittinen

Jyväskyläntien varressa sijaitseva Pekka Hiltusen Taidelinna näyttelyineen avautui yleisölle jälleen heinäkuun alussa. Nyt tai ei koskaan-nimeä kantava näyttely on todella nimensä mukainen; Hiltunen ei tiedä, jääkö tämän kesän näyttely viimeiseksi.

– Ensi vuodesta tai tulevaisuudesta en tiedä. Niinhän se on, ettei mitään saa mukaansa, sanoo Hiltunen.

Nelikerroksisessa ja 500 neliöisessä Taidelinnassa riittää katseltavaa. Esillä on puisia veistotöitä, maalauksia, kiviveistoksia ja myös Hiltusen vaimon Eevan kutomia mattoja. Taiteilija toteaa, ettei enää itsekään tarkkaan tiedä Taidelinnassa olevien teosten määrää.

– Töitä on yli viidenkymmenen vuoden ajalta.

Uusia, edellisen vuoden aikana syntyneitä töitä näyttelyssä on mukana noin 50. Hiltusen töiden lisäksi Taidelinnassa on esillä hänen ystäviensä ja perheenjäseniensä töitä. Teoksia Hiltunen työstää nykyisin Talvisin Mikkelissä.

Pekka Hiltusen Taidelinna: Nyt tai ei koskaan. Näyttely avoinna 1.7.–31.7. Auki joka päivä klo 11–18. Vapaa pääsy.

Kommentoi