0

Synberg erosi perussuomalaisista

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoaminen heijastaa vaikutuksensa myös Kangasniemelle. Kari Synberg, toinen puolueen kahdesta valtuutetusta, ilmoitti keskiviikkona eronneensa perussuomalaisten jäsenyydestä. Synberg toimii perussuomalaisista Uusi vaihtoehto -ryhmään siirtyneen kansanedustaja Kaj Turusen eduskunta-avustajana.
– Perussuomalaiset arvot eivät minulta ole kadonneet mihinkään, mutta puolue ei ole enää sama, kuin joitakin vuosia sitten siihen liittyessäni. Harkittuani tilannetta syvällisesti, olen päätynyt tällaiseen ratkaisuun.
Samalla Synberg ilmoittaa eroavansa perussuomalaisten valtuustoryhmästä ja perustavansa oman valtuustoryhmän, joka kantaa nimeä Kangasniemen uusi vaihtoehto -ryhmä.
– Koska päätökseni ei liity mitenkään Kangasniemen perussuomalaisiin, tulen jatkossakin tekemään heidän kanssaan yhteistyötä samoin kuin muidenkin Kangasniemen kunnan valtuustoryhmien kanssa. Vain yhdessä voimme hoitaa asioita kuntalaisten parhaaksi, muotoilee Synberg.
Perussuomalaisten pitkäaikainen valtuutettu Tapio Viljanen myöntää, että puolueen valtakunnallinen tilanne hämmentää. Hän ei kuitenkaan tässä vaiheessa ole lähdössä mihinkään.
– Olen tullut mukaan vuonna 1977 SMP:n aikana. En ole nyt lähdössä enkä liittymässä mihinkään. Kannattaa odotella rauhassa ja katsoa, mihin tilanne asettuu.
– Puheenjohtajan vaihdos ei tänne paikalliselle tasolle paljoa vaikuta. Soini kävi täällä kerran vuonna 2011, mutta ei hän ole mitenkään paikallisiin päätöksiin puuttunut. Tuskin tulee puuttumaan Halla-ahokaan, aprikoi Viljanen.
Ennen kunnallisvaaleja Viljanen moitti Soinia, kun tämä ilmoitti erostaan juuri kunnallisvaalien alla. Viljasen mielestä Soini oli ilmoituksellaan sotkemassa vaalikampanjaa. Myös nämä tuoreimmat sotkut Viljanen laittaa Soinin piikkiin.
– Tämä koko soppa vaikuttaa ennakkoon käsikirjoitetulta näytelmältä. Presidenttikin otti viikonloppuna asiakseen puhua arvoista, vaikka Kultarannassa taisi esillä olla ihan muita teemoja. Taidan ryhtyä sorvaamaa elokuvakäsikirjoitusta Hallituskriisi I, vihjaa Viljanen.