0

Lukijoilta: Talvikunnossapidon laatu on huonontunut

Lunta tulee niin kuin talvella kuuluukin. Tätä kommenttia kirjoittaessani on viime yöstä lähtien satanut puoleen päivään saakka. Edelleen on jalkakäytävät ja kokoojakadut keskustan alueella hoitamatta.Puolisoni aikoi lähteä lastenvaunujen kanssa liikenteeseen, mutta totesi sen mahdottomaksi. Onneksi oli auto käytettävissä, jolla pääsi hoitamaan asiansa.
Tämä huomio ei ole ensimmäinen, kävelen mielelläni  keskustan alueella. Tuntuu, että on ulkonaliikkumiskielto huonon sään vallitessa. Toisin sanoen katukunnossapidon laatu on heikentynyt vuosi vuodelta siitä lähtien, kun luovuttiin kunnan tuottamasta ”aurapäivystys”-palvelusta. Silloinhan oli selkeä lumiraja (cm-määrä), jonka seurauksena kunnan kuorma-auton varallaolija ilmoitti muille kunnossapidon osapuolille liikkeellelähdöstä. Oli yö tai päivä. Ja aamulla oli tiet upeassa kunnossa.
Tämän säästämispaineen ollessa kovaa kaikissa hallintokunnissa,  ei mielestäni pidä kuitenkaan lähteä näistä peruspalveluun kuuluvissa toiminnoissa säästämään ja ulkoistamaan niitä.
Osassa kuntiahan on palautettu takaisin palveluita, joita yksityistämisen myötä ei ole halvemmaksi ja laadukkaammaksi osoitettu. Miten meillä?
JK. Kotimatkalla klo 16  jälkeen ei edes Kalliolantien koulun ja päiväkodin jalkakäytäviä ollut hoidettu. Masentavaa katsoa pienten ihmisten tarpomista ja kompurointia.  

2 kommenttia aiheesta “Lukijoilta: Talvikunnossapidon laatu on huonontunut

  • 6.3.2017 at 15:13
    Permalink

    Aamen. Mietin joskus rohkeneeko tästä taajaman tilanteesta mitään lausua. Mutta kun siitä kerran maksetaan, niin soisi myös kyseisen toimialan virkamiesten/esimiesten jalkautuvan tarkastaakseen missä kunnossa kulkuväylät on ja mikä on työn jälki. Eritoten lumisateen tai äkillisen nollakelin jälkeen. Tuntumaa voisi ottaa lastenvaunujen tai rollaattorin kanssa, eiköhän niitä jostain testiajoon löydy. Ero ns. valtion teihin on silmiinpistävä.

  • 9.3.2017 at 15:02
    Permalink

    Kun nimet sopimukseen on saatu, ei taida ketään kiinnostaa miten laadukkaasti työ tehdään. Luulisi virkamiehellä olevan jonkin sortin vastuunkantoa ja mielenkiintoa sitä kohtaan, mihin rahaa syydetään. Työpöydän takana hiiren klikkaaminen taitaa olla se tärkeämpi rooli nykypäivänä. Kun ja jos uudet urakkasopimukset allekirjoitetaan, olisi mielenkiintoista nähdä ne ”mittarit”, jolla tätä palvelua tuotetaan !

Comments are closed.