0

Kynttilät ja soihdut valaisivat itsenäisyyspäivää

Sotiemme veteraanien, veteraanien puolisoiden ja lottien kova taistelu maamme itsenäisyyden puolesta oli jälleen keskeisesti näkyvillä Kangasniemen itsenäisyysjuhlinnassa. Partiolaisten soihtukulkue valaisi kylän illan hämärtyessä ja sankarihaudoille sytytettiin kynttilämeri.
Päivällä itsenäisyysjuhlassa puhunut Jouko Häkkinen korosti Suomen sodanjälkeistä huimaa kasvua.
– Itsenäisyytemme lähes 100 vuodesta olemme saaneet elää yli 90 vuotta rauhassa. Viimeisestä sodasta on yli 70 rauhan, kasvun ja hyvinvoinnin vuotta. Suomi on noussut tuona aikana matalasta lähtötasostaan huolimatta maailman huipulle, mitattiinpa meitä millä mittarilla tahansa.
Häkkinen arvioi, että Suomen menestyksen takeina ovat olleet ahkeruus, tasa-arvo ja koulutustason nousu.

Juhlassa jaettiin Kangasniemen kulttuuripalkinto Muistojen ja tarinoiden Kangasniemi -projektista ja arkeologisista kaivauksista paikkakunnalla tunnetuille arkeologeille Ninni Närväselle ja Ulla Moilaselle. Kunnan liikuttajapalkinnon sai Budoseura Katanan lasten liikkari. Liikkari on paikkakunnalla ainoa taho, joka järjestää ohjattua sisäliikuntaa alle kouluikäisille. Katanan puolesta palkinnon otti vastaan Heidi Keränen, joka on yksi liikkarin ohjaajista.