0

Katri Helena katsoi nimikkonäytelmänsä

Syvälahden lavalla elettiin  viime sunnuntaina jännittäviä hetkiä. Teatteriosuuskunta Estaten joukot tiesivät, että heidän Katri Helena -näytelmäänsä oli tulossa katsomaan itse tarinan päähenkilö.
– Ajattelin, että jos tästä selviän, selviän mistä vaan, kertoi etukäteistunteistaan Marita Taavitsainen, joka yhdessä Mimmi Rantalan kanssa on kesän mittaan eläytynyt Katri Helenan rooliin.
– Totta kai tämä näytös erikoisesti jännitti, mutta toisaalta olin hyvin luottavainen. Jotenkin tämän projektin aikana minulla on ollut Katriin selittämätön yhteys. Jotenkin luotin, että hän tietää, mitä me teemme, sanoi puolestaan näytelmän ohjannut Tarja Pyhähuhta.

Omat jännityksensä tilanteessa oli myös Katri Helenalla itsellään.
– Käsikirjoitus on minulle tuttu jo kuuden vuoden takaa. Olen sen käynyt monta kertaa läpi. Kun ajelin tänne, ajattelin, että enköhän osaa katsoa sen asiallisesti tarinana. Sen kuitenkin heti huomasin, että kyllähän se herkistää. Tunteet tulevat väkisinkin pintaan.
– Tietenkin katsoin kokonaisuutta myös teknisesti ja tunnelmallisesti. Huomasin, että olette käsittämättömän hieno porukka. Kaikki näyttelevät, laulavat ja tanssivat niin loistavasti. Tarinan hengen aistii siinä koko ajan, kehui Katri Helena.
– Heti ensimmäisten minuuttien jälkeen huomasin, että tämähän toimii. Ohjauksessa on loistavia leikkauksia, jotka edistävät tarinaa. Koko näyttämö on hyvin hanskassa, kaikki soljuu joustavasti ja tarina pitää otteessaan. Upea kokonaisuus.